Nedelja 02.03.2014.
14:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

I Tesla u izbornoj kampanji?

Potpisan sporazum: Patrijarh Irinej i funkcioneri naprednjaka
 

Zoricu Kuburić ne čudi ovaj potez državnih i stranačkih funkcionera SNS-a jer, kako napominje, "SPC je najmnogoljudnija po broju onih koji se u Srbiji popisom stanovništva izjašnjavaju kao njeni pripadnici".
 

Za 300 metara 300 godina

- Od Muzeja do Hrama ima 300 metara i taj put Nikola Tesla prelazi bezmalo 10 godina, od pokretanja inicijative na Svetom arhijerejskom saboru SPC. Izgleda da će ga prelaziti 300 godina i biće pravi podvig ako se prenos ostvari. Nadajmo se da i takva jedna najnormalnija stvar neće biti zloupotrebljena u izbornoj kampanji, ako već nije. Došlo je vreme da i u obećanja da će neko biti sahranjen počinjemo da sumnjamo - kaže akademik Bećković.

- Kod nas je SPC ugledna i političari koriste svaku priliku i svaki povod, evo čak i Nikolu Teslu, da preko Crkve posredno utiču na birače igrajući na kartu nacionalne i verske pripadnosti. Samo da Crkva posle ne dođe u već viđene situacije da se javno izvinjava - kaže dr Kuburić.


Za Dušana Janjića potpisivanje pomenutog sporazuma "očigledno je politički pokušaj da se tokom izborne kampanje pronađe dodatni legitimitet".


- Političari će se u nedostatku legitimiteta svega dosetiti, čak i da Teslu uključe u izbornu trku. SPC ima značajnu ulogu u javnosti i političarima je svaka prilika dobrodošla da ovakvim susretima pošalju, u svoju korist, indirektnu poruku vernicima-biračima za koga treba da glasaju.

Uostalom, poznato je kad nema ideologije političari se uhvate religije. I SPC je na dobitku da ovakvim susretima stalno jača svoj položaj i uticaj u društveno-političkom životu Srbije - zaključuje Janjić.

2024 © - Vesti online