Nedelja 02.03.2014.
06:20
S. Đurić - Vesti

Majka u zatvoru, otac siledžija

Kortni Lav

Šarliz Teron, Maraja Keri, Kevin Spejsi, Vudi Harelson... danas žive u raskoši, a preko glave su preturili izuzetno teško i traumatično detinjstvo. Kada je imala samo osam godina, Kortni Lav je ostavila majka da živi sa očuhom u Oregonu.

Usledilo je burno odrastanje, koji je bilo praćeno maloletničkom delinkvencijom. Kada nije više mogla da izdrži život sa očuhom, sa 16 godina je podnela zahtev za maloletničku emancipaciju, i počela samostalno da živi izdržavajući se tako što je radila u striptiz baru.


Rouz Mekgovan, poznata po ulozi u seriji "Čari", imala je teško detinjstvo. Prvih devet godina života provela je u Italiji živeći sa svojim roditeljima, pripadnicima sekte Božja deca u komuni koja je svoje vrednosti bazirala na slobodnoj ljubavi i iščekivanju ponovnog Hristovog dolaska. Srećom, njeni roditelji pobegli su glavom bez obzira kada su shvatili da je kult počeo da podstiče seksualne odnose između odraslih i dece.
 

Horor rođaci

Opra Vinfri

Legendarna voditeljka Opra Vinfri rođena je u velikom siromaštvu. Roditelji su joj bili tinejdžeri koji su se ubrzo rastali i odselili svako svojim putem. Kada je ostala sama, rođaci su počeli da je zlostavljaju i maltretiraju što ju je odvelo u drogu, alkohol, seks i rođenje deteta u 14. godini. Opra se potom preselila kod oca gde je dobila posao reportera što ju je odvelo do toga da danas bude jedna od najplaćenijih i najuticajnijih žena na svetu.

- Srećom, moj tata je bio dovoljno jak da uvidi da je ideja slobodne ljubavi krenula stranputicom. Sećam se kako smo svi bežali kroz neko polje kukuruza. Tamo nije bilo dozvoljeno biti nesavršen. Sećam se, u jednom trenutku mi se pojavila bradavica na palcu. Tog dana sam šetala hodnikom, otvorila su se vrata i žena koja je izašla odatle me je zgrabila za ruku, isekla bradavicu žiletom, a zatim me poslala nazad u hodnik - ispričala je zvezda.
 

Udaja za starca

Model Varis Diri je svetsku slavu stekla zahvaljujući ulozi u filmu o Džejmsu Bondu, ali i modnim kampanjama za Šanel, ali je za ovu lepoticu svet čuo još 1997. godine, kada je priznala da je kao devojčica obrezana. Ona je život posvetila borbi protiv ove prakse kojoj se devojčice trećeg sveta i dalje podvrgavaju. Varis, koja danas živi u Poljskoj sa svoje četvoro dece, imala je samo pet godina kad su joj u rodnoj Somaliji osakaćene genitalije, a u 13. godini roditelji su je primorali da se uda za čoveka koji je bio 47 godina stariji. Tad je pobegla u Mogadiš, gde je imala rođake.

Nakon dolaska porodice u SAD Rouz je sa 13 godina pobegla od kuće i živela na ulici dok je u Portlandu nije primila grupa transvestita da živi sa njima. Sa 25 godina se udala za kontroverznog rokera Merilina Mensona.

Rođena u zatvoru

Šarliz Teron je odrasla u ruralnom delu Južnoafričke Republike, na farmi u blizini Johanezburga, sa majkom Gerdom i ocem Čarlsom. Otac je bio alkoholičar, koji je često varao i tukao njenu majku. Šarlizinoj majci jedne noći je dozlogrdilo pa je u samoodbrani upucala njenog oca. Lepa glumica imala je tada 15 godina i bila je svedok ubistva. Na sudu je majka oslobođena jer je ubistvo izvršila u samoodbrani. Ubrzo je mladu Šarliz naterala da se bavi modelingom kako bi odvratila misli od smrti oca. Teronova je u jednom intervjuu 2004. godine prvi put pričala o traumi iz detinjstva.
 

Stolica kao oružje

Australijski glumac Hju Džekmen izjavio je u razgovoru za "Lajv magazin" da je njegova majka napustila oca i šestoro dece, među kojima je Hju bio najmlađi. Pošto je imao samo osam godina, stariji brat Ralf ga je svakodnevno maltretirao dok ga jednog dana Hju nije mlatnuo stolicom.
- I dalje mi se rugao, pa sam pomislio kako ću morati da ga ubijem, jer ako ga samo nokautiram, nakon što se osvesti, ubiće me.

Otac glumca Vudija Harelsona Čarls bio je plaćeni ubica i tako stvorio mnogo problema svom sinu. Osuđen je zbog ubistva federalnog sudije Džona Vuda tek što je pušten iz zatvora zbog prethodnog ubistva. To je bilo prvo ubistvo američkog sudije u 20. veku, tako da je osuđen na doživotnu robiju. Čarls je i jedan od osumnjičenih za ubistvo predsednika Amerike Džona Kenedija, a bio je i heroinski zavisnik.

Prošlost slavnog glumca Kevina Spejsija malo je poznata, pošto nerado priča o detinjstvu i porodici. Zna se jedino da Spejsi nije u dobrim odnosima sa jedinim članom porodice koji je živ, a to je brat Rendi Fauler. Rendi je otkrio medijima da je Kevina kao dete zlostavljao njihov otac i da je čitavu kuću prekrio nacističkim obeležjima. Spejsi je kategorički negirao ove tvrdnje.


I Maraja Keri je živela u haotičnoj atmosferi kao dete. Kada je imala samo tri godine, roditelji su joj se razveli. Odrasla je u jednoj od najsiromašnijih oblasti Long Ajlenda, i nije imala čak ni najjeftinije igračke. Jedini drug joj je bio mali radio koji je najčešće slušala noću vežbajući pevanje.
 

Maraja Keri
 

I Lejton Mister, zvezda serije "Tračara", rasla je godinama bez majke Konstans, koja je služila zatvorsku kaznu u Teksasu zbog krijumčarenja droge između Jamajke i Amerike. Majci glumice dozvoljeno je da je odgaja prvih nekoliko meseci van zatvora, posle čega se vratila da odsluži kaznu. Lejton je počela da se bavi modelingom kada je imala 10 godina, a kada joj je majka izašla iz zatvora, zajedno su išle na kastinge za uloge. I njen otac je dugo vremena bio iza rešetaka.


Roditelji Mekolija Kalkina, junaka serije filmova "Sam u kući", razveli su se kad je imao 14 godina, što je za sobom povukla brojne poteškoće i neprijatnosti. Roditelji su se stalno svađali oko miliona koje je tada Mekoli zarađivao. Na kraju, glumac se pred sudom izborio da samostalno upravlja svojim finansijama. Sa majkom je ostao u dobrim odnosima, ali sa ocem i dalje nema kontakta.


I detinjstvo kanadske pop pevačice Šanaje Tvejn nije bilo srećno. Ona i njena majka dugo vremena su trpele fizičko i psihičko zlostavljanje njenog očuha Džerona Tvejna. Onda su i majka i očuh poginuli 1987. godine u saobraćajnoj nesreći, pa je ona morala da preuzme ulogu roditelja i izdržava troje mlađih braće i sestara.

Kad vojnik bije

Denis Rodman
 

Legendarni košarkaš Denis Rodman je zbog depresije pokušao sebi da oduzme i život 1993. godine, ali se u poslednjem času predomislio. Rodman je odrastao bez oca, koji je napustio njega i njegovu majku kada se rodio, a prvi put su se videli tek kada je košarkaš napunio 42 godine. Često je napominjao da je otac bio razlog njegovog nesrećnog detinjstva.


Unuka pisca Ernesta Hemingveja Merijel snima dokumentarni film "Beg od ludila", u kome otkriva mračne tajne svoje porodice. Ona otvoreno govori o mentalnim bolestima i alkoholizmu, uključujući i činjenicu da je njen otac, Hemingvejev jedini sin Džek, seksualno zlostavljao njene dve starije sestre, Džoan i Margo, koja je izvršila samoubistvo u 42. godini, dok Džoan boluje od teškog oblika bipolarnog poremećaja.

Demi Mur

Od iste psihičke bolesti je bolovao i njihov deda, veliki književnik Ernest Hemingvej, koji je završio u alkoholizmu, a onda izvršio samoubistvo, ustrelivši se iz puške. Alkoholičar je bio i otac Džek, takođe književnik, kao majka Bira, a od pet popodne u njihovoj kući je bilo vreme rezervisano za čašicu. To se u većini slučajeva završavalo tako što su se pijani roditelji svađali, tukli i gađali flašama, dok je Merijel morala da čisti srču i briše krv.

Merijel tvrdi i da je izbegla seksualno zlostavljanje oca zahvaljujući činjenici da je od 11. godine spavala sa majkom, koja je u to vreme obolela od raka. Merijel je o majci brinula do njene smrti, a onda u 17. godini napustila roditeljski dom. Merijel, ipak, smatra da njen otac nije bio čudovište, jer je takve stvari činio samo u stanju teškog pijanstva.


Demi Mur je dete tinejdžera i bipolarne majke. Odrasla je s očuhom, i on i majka bili su bili alkoholičari koji su se fizički obračunavali. Godine 1980. njen očuh je izvršio samoubistvo. Kristina Agilera je rasla uz nasilnog oca. Kada je imala četiri godine, brutalno ju je pretukao jer mu se prispavalo, a Kristina je bila previše bučna. Njena majka je tad odlučila da napusti nasilnog supruga, vojnog oficira.
 

Džulija Roberts

I Džulija Roberts se nerado seća i priča o svom detinjstvu. Naime, problemi su počeli kada se njena majka Beti preudala za Majkla Motsa, nasilnika i alkoholičara, koji je maltretirao Džuliju i njenu sestru i brata. Prema pisanju londonskih tabloida, Mots, koji je u Džulijin život ušao kada joj je bilo četiri godine, namerava da napiše memoare, kako bi dao svoju verziju nekadašnjih događaja. Džulijin brat, glumac Erik Roberts, jednom prilikom je javno rekao:


- Mots je bio monstrum. Udaja za njega bila je velika greška moje majke, naročito loša za njenu decu.


Nakon svoje polusestre Pole Kinski i Nastasja Kinski je progovorila o tome kako je njihov otac, reditelj Klaus Kinski pokušao i nju da zlostavlja. - Uvek me je previše dirao, držao me čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu pobeći. Bilo je to kad sam imala četiri ili pet godina i dok smo živeli u Minhenu.

Instinktivno sam osetila da to nije zagrljaj iz ljubavi već je više od toga. Bio je tiranin. Teško da mogu da se setim da smo ikad sedeli za stolom zajedno i da je još živ, sve bih uradila da završi u zatvoru. Kad je umro neki su mi ljudi rekli da im je žao. Meni nije bilo.

Život na visokoj nozi

Lejdi Gaga

Lejdi Gaga je odrasla na visokoj nozi u Njujorku. Njen otac poseduje veoma uspešnu firmu koja se bavi ugradnjom vaj-faj uređaja u hotelima. Američka glumica Džulija Luis Drajfus je ćerka milijardera Džerarda Luisa Drajfusa. Njen čukundeda osnovao je kompaniju, koju i dalje drži njen otac i ostali članovi njihove porodice.


Kada god bi pričala o svom detinjstvu, pevačica i plesačica Dženifer Lopez bi govorila: "Kao mala, bila sam veoma privržena baki i deki. Mamu sam uvek slušala i nikada nisam bila bezobrazna. Moja mama je bila veoma stroga". Njeni roditelji bili su Gvadalupe, koja je radila kao vaspitačica u vrtiću, te informatičar David Lopez, oboje su Portorikanci.

 

Dženifer je odrastala sa dve sestre, Lindom i Lesli. Školovala se u katoličkim školama, da bi završila školu za devojke u Bronksu. Kad je imala 19 godina, sama je plaćala časove plesa i već posle nekoliko meseci postala je član grupe Nenj Kids on the Block. Američki muzičar Kid Rok imao je bezbrižno i obezbeđeno detinjstvo. Otac mu se bavio prodajom automobila i imali su veliko imanje sa voćnjacima, a uzgajali su i konje, pa su živeli prilično imućno.

2024 © - Vesti online