Subota 20.03.2010.
19:31
Vestionline

Odbojkašice Zvezde u finalu Kupa CEV

Maestralnu partiju protiv najtrofejnijeg kluba na Starom kontinentu i jedne od najboljih ruskih ekipa u poslednjih 10 godina, pružile su Ana Bjelica, Nađa Ninković i Stefana Veljković, koje su zabeležile 25, odnosno po 20 poena. Na drugoj strani nezaustavljiva je bila Jevgenija Atamanova koja svojoj ekipi donela 36 poena.

Ekipa Ratka Pavličevića, koja je u proseku stara samo 22 godine, ostvarila je pravo čudo u Bakuu, pobedom nad osmostrukim šampionkama Evrope.

Beograđanke su danas bile neprelazne u bloku, gde su prednjačile Bjelica i Ninković. Prvi set zasluženo je pripao Ruskinjama (25:21), a Zvezda se u drugom revanširala protivnicima još ubedljivije (25:18). Treći set Zvezda otvara serijom 6:0, a imala je i vođstvo od 18:12. Sjajna Atamonova ipak vraća svoju ekipu u igru (20:20), ali Bjelica i Ninković u finišu prave razliku i donose Zvezdi prednost od 2:1 (25:23).

U četvrtom setu "crveno-bele" su propustile čak tri meč lopte i izgubile taj deo igre sa 31:29. Međutim, osvajačice srpskog kupa sačuvale su pribranost u "dodatnom setu", koje su dobile sa 15:11, iako su bile u minusu od 3:1 i 6:4.

Ovo je najveća pobeda Crvene zvezde u njenoj istoriji i u nedelju će se boriti za svoj prvi evropski trofej. Odbojkašice beogradskog kluba za trofej će se boriti protiv italijanskog Jamamaj Busto Arsizija koji je savladao domaću ekipu Rabita Baku sa 3:2.

"Moram da kažem da su devojke pokazale strpljenje u kontinuitetu. Nijednog trenutka nisu padale. Bilo je oscilacija u igri, ali osećala se pozitivna energija koja nas je pratila tokom cele utakmice. Nemoguće je igrati samo na motivaciju protiv tako dobre ekipe, već se mora pokazati i neko znanje“, rekao je trener crveno-belih Ratko Pavličević.


On je naglasio da njegova ekipa rasterećeno ulazi u sutrašnji finalni duel sa italijanskim Bustom, koji je na programu od 16.30 časova.

"Ovo je najveći uspeh koji smo do sada napravili. Italijanke su izuzetno dobre, što su i dokazale pobedom protiv domaćina turnira, u paklenoj atmosferi. Neće nam biti lako, ali se nećemo predavati“, zaključio je Pavličević.

Odbojkašica Crvene zvezde Jelena Blagojević smatra da je vera u pobedu predstavljala ključ uspeha.

"Ruskinje su veoma iskusna i kvalitetna ekipa, ali mi smo verovale u pobedu i nismo se predavale. U prvom setu smo izgubile na neiskustvo, ali smo u nastavku igrale veoma borbeno“, rekla je Jelena Blagojević.
 

Finale je zakazano za nedelju, 21. mart u 16,30 časova.

2024 © - Vesti online