Nedelja 01.11.2009.
01:59
Tanjug, Vestionline

"Riblja Čorba" rasturila Arenu!!

 

Arena je bila ispujena do poslednjeg mesta, atmosfera koju je "Čorba" napravila, kao i obično na njihovim koncertima, neverovatno eksplozivna, a neočekivano mlada publika fantastično energična, željna dobrog rokenrola.

Na koncertu su predstavljene nove pesme sa poslednjeg albuma "Minut sa njom", ali i stari hitovi "Volim, volim žene", "Dva dinara druže", "Nemoj da ideš mojom ulicom", "Gde si u ovom glupom hotelu"...


Šarm, britak jezik i narativne sposobnosti Borisava Bore Đorđevića, u spoju sa energijom publike koja je napunila "Arenu" večeras je bio pun pogodak i poklon jer je poznati muzičar i pesnik upravo napunio 57 godina.

Bora je pred koncert obećao iznenađenje, a ono se posebno dopalo muškom delu publike.


Bogatu muzičku karijeru frontmen grupe "Riblja čorba" Đorđević je počeo sedamdesetih godina u Čacku osnivanjem prvog benda - Hermelini.

Prvi beogradski koncert, u Domu omladine, Đorđević -popularni Bora Čorba, je održao krajem februara 1979. godine, u septembru te godine je promovisao debi album na Tašmajdanu koji se zvao "Kost u grlu".

"Riblja čorba" je do sada snimila 21 studijski album, šest koncertnih albuma, 11 kompilacija i 1.100 koncerta širom sveta.


Sastav benda u protekle tri decenije se osam puta menjao.

2024 © - Vesti online