Subota 01.03.2014.
14:31
Beta

Koštunica: Otpor evrounijskom nasrtaju na nacionalnu svest

Stop globalizmu: Vojislav Koštunica, predsedik Demokratske stranke Srbije
 

"Na delu je agresivna propaganda da treba izvršiti reviziju istorije i promeniti istorijsku svest srpskog naroda, a to se sve dešava na stogodišnjicu balkanskih ratova i Prvog svetskog rata. Nalozi za to dolaze spolja, a verne i odane izvršioce imaju u delu političke i kulturne elite u Srbiji", rekao je Koštunica novinarima na Kosančićevom vencu u centru Beograda.

Pročitajte još:

* Koštunica: Nikad neću odustati od ideje neutralnosti

Koštunica je rekao da kulturna baština Srbije propada, a kulturnih institucija nema ili su zatvorene. "Nema muzeja, galerija, pozorišta, knjižara, bioskopa", rekao je
Koštunica.

Kandidat DSS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović obećao je da će, ako bude izabran za prvog čoveka glavnog grada, budžet za kulturu u četvrtoj godini njegovog mandata biti 3,5 odsto gradskog budžeta, i istakao da se mora otvoriti Muzej Beograda, kao i alternativne pozorišne scene u centru i na obodima grada.

"Vratićemo i program obaveznog otkupa knjiga na teritoriji Beograda", rekao je Popović. Predsednik beogrdskog odbora DSS-a Andreja Mladenović rekao je da se
zalaže da se Kosančićev venac uredi tako da postane "beogradski Mon Martr, poput čuvenog dela Pariza u kojem su smešteni slikarski ateljei i galerije.

2024 © - Vesti online