Subota 01.03.2014.
00:21
blic.rs

Desničar i ubica Rusa seje strah u Ukrajini

Došao sa puškom na sastanak, a svi ga gledaju bledo: Aleksandr Muzičko
 

Pročitajte još:

* Lazanski: U Ukrajini klasičan puč

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* "Anonimusi": Zapad finansira i kontroliše Klička

On je na sednicu teško naoružan i zatražio da se dodele stanovi porodicama demonstranata poginulih u Kijevu. Sa kalašnjikovim u ruci on je preplašene poslanike sve vreme čikao ako neko od njih sme da mu priđe i uzme oružje.

''Ko hoće da mi oduzme kalašnjikov? Ko će da mi ga uzme? Ko će da mi oduzme noževe? Hajde, ako smete!'', vikao je Muzičko.

Dok je Muzičko zastrašivao poslanike, njegovi drugovi iz "Desnog sektora" i aktivisti druge ultranacionalističke organizacije "Opšte dobro" (Spilna sprava) vršili su pritisak na lokalnu Centralnu izbornu komisiju tražeći prevremene izbore u maju i ostavke svih članova komisije.

Kako prenosi ruska TV stanica "Raša tudej", Muzičko je narednog dana posetio sa ekipama novinara oblasno Državno tužilaštvo i pobesneo kada je čuo da je tužilac u bolnici, optužujući njegovog zamenika da samo greje stolicu i da namerno odugovlači istragu o lokalnom ubistvu.

Muzičko je psovao činovnika koji je pokušao da objasni situaciju, ali mu ukrajinski neonacista to nije dozvolio, hvatajući ga za kravatu i stežući je oko vrata. Preplašenom čoveku je poručio da će obesiti kao psa i dati demonstrantima sa kijevskog Majdana da ga linčuju.

Kada je činovnik seo, Muzičko se obratio novinarima i udario šamar činovniku kada je ovaj hteo nešto da kaže, sprečavajući ga da ustane i ode.

2024 © - Vesti online