Subota 01.03.2014.
08:00
B92

Zaboravite lekove, nabavite mačku

Mačku ne morate da nameštate na mesto koje boli, sama će doći
 

Smanjuju stres - Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja deluju umirujuće na nervni sistem ljudi i tako nas smiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost, koje redovno osećamo po povratku sa posla.

Predenje otkriva bolest - Lekari su postali svesni "moći" koju poseduju mačke. Naime, posle niza istraživanja otkriveno je da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takđe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od blesti.

Snižava krvni pritisak - Krvni pritisak, takođe, je stvar koju predenje mačaka može da reguliše. To ne znači da treba odbaciti potpuno lekova, ali će svakako dobro uticati.

Jača kosti - Prema rečima svetskih ortopeda frekvencija od 25 – 200 Hz koju proizvodi mačka tokom predenja najbolja je za jačanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarkta - Prema poslednjim istraživanjima kardiologa vlasnici mačaka imaju 40 odsto manje šansi da dožive infarkt.

Uklanja otok i infekcije - Stručnjaci takođe tvrde da vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.

Pozitivno dejstvo na ligamente i mišiće - Mnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenutcima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

2024 © - Vesti online