Petak 28.02.2014.
12:53
vesti

NHL: Franzen blistao u pobedi Detroita

Džonatan Kvik je imao mnogo iskušenja na golu LA Kingsa
 

Red Vingsi su pobedu obezbedili u prvoj trećini, kad je na semaforu pisalo 4:0. Pored trostrukog strelca Johana Franzena, golove za Detroit postigli su Rajli Šihan, Tomas Jurko i Tomas Tatar. Čast Otave spasio je Bobi Rajan. Očigledno da je Majk Babkok, trener Detroita i selektor kanadske reprezentacije na ZOI u Sočiju, tempirao formu ekipe u pravo vreme, koja je bez Henrika Zeterberga grabi ka plasmanu u plej-of.

Trostruki strelac prethodne večeri bio je i Džoe Pavelski, napadač San Hozea, koji je imao loše iskustvo igrajući na ZOI za selekciju SAD. Pavelski je dao pečat u trijumfu njegove ekipe nad Filadelfijom od 7:3. Po dva gola postigli su Logan Kotur i Rafi Tores. Uspešno veče imao je i Džonatan Kvik, koji je upisao 26 odbrana u pobedi Los Anđeles Kingsa nad Kalgarijem od 2:0.

NHL, rezultati: Edmonton - Minesota 0:3. Kalgari - LA Kings 0:2, Dalas - Karolina 4:1, Vinipeg - Finiks 3:2 penali, Nešvil - Tampa Bej 3:2, Florida - Vašington 4:5, Otava - Detroit 1:6, Pitsburg - Montreal 5:6 penali, Filadelfija - San Hoze 3:7, Njujork Rendžers - Čikago 2:1, Njujork Ajlanders - Toronto 5:4 produžetak.

2024 © - Vesti online