Četvrtak 27.02.2014.
16:47
Dnevni avaz

Sekin bivši muž osuđen zbog trgovine drogom

Udala se sa 19, razvela posle godinu dana...Kako se ispostavilo, dobro je uradila
 

Dušan Vasilić (38) iz Bijeljine, državljanin Bosne i Hercegovine i Švajcarske, koji je optužen za trgovinu drogom, potpisao je s Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice, koji je Sud BiH prihvatio. Osuđen je na godinu zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 75.000 evra.

Vasilić je, prema optužnici, od marta do avgusta 2012. godine organizovao grupu ljudi radi proizvodnje kanabisa na području Srbije i njenog daljnjeg krijumčarenja i prodaje narkomanima na području BiH i Srbije.

Takođe, učestvovao je u pripremi i uzgoju skanka u velikim količinama, i to u specijalnim uslovima koji su zahtevali građevinske intervencije i opremu.

Prema optužnici, finansirao je izgradnju objekta na području mesta Očage u Srbiji, u koji je instalirana specijalna oprema za proizvodnju ove droge, te angažovao osobe koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.

U pretresu koji je izvršila policija iz Srbije pronađeno je 5,6 kilograma marihuane upakovane u papirne vreće i 39 kilograma cvetova i stabljika čija vriednost na narko-tržištu iznosi više desetina hiljada evra.

2024 © - Vesti online