Četvrtak 27.02.2014.
11:40
mozzartsport.com, Informer

Troicki: Na kraju će mi zabraniti da dišem!

 Novak Đoković i Viktor Troicki
 

Međunarodna teniska federacija (ITF), zbog saradnje Novaka Đokovića i suspendovanog Viktora Troickog, odlučila je da pooštri pravila i donese novi antidoping kodeks koji će se primenjivati od 2015. godine.

Đoković se proteklih meseci našao Troickom u nevolji, što nije naišlo na simpatije ITF-a i Svetske antidoping agencije (WADA), tako da su odlučili da uvedu novo pravilo koje se zove "zabranjeno udruživanje".
"Sportisti ili druge osobe ne smeju da sarađuju sa trenerima, lekarima i drugim članovima pomoćnog osoblja sportiste kojima je izrečena mere zabrane zbog povrede antidoping pravila".

Primeri "zabranjenog udruživanja" su treniranje, rad na taktici i tehnici, nutricionistički i medicinski saveti, terapije, tretmani, prepisivanje lekova ili suplemenata, kao i zastupanje ili predstavljanje.
„Nisam imao kontakt sa ljudima iz ITF, ali sam video šta se najavljuje. Sve mi postaje smešno. Ne znam šta da kažem. Na kraju će mi zabraniti da dišem“, rekao je Troicki za "Informer".

 

Srpski teniser se trenutno nalazi sa Đokovićem u Dubaiju, ali ne može da prisustvuje njegovim mečevima.
„Nole je pokazao koliko je veliki prijatelj i čovek. Pomaže mi u ovim teškim trenucima kad mi je pomoć najpotrebnija“, još jednom je zahvalio Troicki koji u aprilu počinje sa pravim treninzima za turnire u julu.

2024 © - Vesti online