Četvrtak 27.02.2014.
12:39
Beta

LDP poziva stranke da se uzdrže od kampanje na dan Đinđićevog ubistva

Zoran Đinđić
 

Kako se navodi, na sednici Predsedništva LDP-a doneta je odluka o načinu obeležavanja 12. marta i obustavljanju svih kampanjskih aktivnosti LDP-a tog dana.

LDP je pozvao i sve druge političke partije da postupe isto i da se uzdrže od svih dnevnih partijskih i aktivnosti u kampanji 12. marta.

Predsedništvo LDP je pozovalo sve građanke i građane Srbije, koji poštuju političko nasleđe i rezultate reformske politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, da 12. marta učestvuju u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana".

"Kao i uvek do sada, građanke i građane pozivamo da u 'Šetnji' učestvuju bez stranačkih obeležja i da zajedno očuvamo nadpartijski duh tog događaja", piše u saopštenju.

LDP je naveo da ovogodišnjoj "Šetnji za Zorana" pristupa uz posebnu odgovornost i da ne želi da se 12. mart upotrebljava ili zloupotrebljava u političkoj borbi i za potrebe izborne kampanje koja je u toku.

"Duboko verujemo da je 12. mart važan dan za Srbiju, da daleko prevazilazi okvire partijske borbe na izborima i da je politička i građanska dužnost svih stranaka da se uzdržavaju od korišćenja ovog datuma u izborne svrhe", naveo je LDP.

2024 © - Vesti online