Četvrtak 27.02.2014.
11:04
Vesti, New Moment

U Akademiju za preživljavanje Bera Grilsa ide Nenad Mojsilović

 Nenad Mojsilović

Nenad Mojsilović (25) se pokazao kao najspremniji u završnici konkursa u kojoj je bilo deset izabranih takmičara koji se bave ekstremnim sportovima, lovom i alpinizmom.

U prostorijama Zavoda za javno zdravlje su finalisti učestvovali na mini survajver takmičenju gde su, pored zdravstvene provere i testiranja fizičke pripremljenosti, učestvovali u simulaciji stvarnih uslova koje učesnike Akademije za preživljavanje očekuju u divljini. Oni su plivali, trčali i takmičili se na poligonu, što je bio test izdržljivosti, a sve je bilo propraćeno najsavremenijom mernom tehnikom, bežičnim foto ćelijama i pulsmetrima. Na kraju, najbolji je Nenad Mojsilović, koji će biti deo najpoznatije Akademije za preživljavanje, Bera Grilsa, u Škotskoj od 23. do 28. avgusta.

„Veoma sam zahvalan kompaniji MOL jer je pružila šansu sportistima da se najbolji učesnik dokaže i postaneo deo Akademije", rekao je Mojsilović.

A, u Škotskoj ga očekuje paljenje vatre po pljusku, snalaženje u ekstremnim vremenskim uslovima, pravljenje skloništa za preživljavanje, saniranje sopstvenih rana u divljini i druge nesvakidašnje aktivnosti preživljavanja.

2024 © - Vesti online