Četvrtak 27.02.2014.
11:46
Beta

Dejanović: Dačić mirno spava

Brani ga stranačka koleginica: Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije
 

Đukić Dejanović je u intervjuu za list "Danas" od četvrtka rekla da lider SPS i premijer i ministar unutrašnjih poslova u ostavci Ivica Dačić nema razloga za strah povodom istrage odavanja policijskih informacija Darku Šariću, optuženom za šverc kokaina
iz Južne Amerike.

Pročitajte još:

* "Drugi treba da se plaše, ja jedva čekam da Šarić bude uhapšen"

"Ako mene pitate da li je Dačić možda predmet istrage, reći ću vam da Dačić vrlo mirno spava i niko ko ga poznaje, ne može da ga dovede u relaciju s bilo kojim kriminalnim radnjama", istakla je Đukić Dejanović.

Upitana zašto je Dačić kao ministar čekao šest godina da se sprovede istraga o Šariću, ona je odgovorila da "ministar policije vodi politiku Ministarstva unutrašnjih poslova, a operativci MUP treba da rade posao".

"Očigledno je da onog momenta kada su organi unutrašnjih poslova i tužilaštvo ocenili da je prikupljeno dovoljno podataka i elemenata za otpočinjanje procesa, to je i učinjeno. Odlučni smo u tome da se otkrije istina i da se svi krivci sankcionišu", rekla je Đukić Dejanović.

Govoreći u intervjuu o drugim temama, Đukić Dejanović je na pitanje o tome da li je SPS spremna da se radi ponovnog ulaska u vladu, odrekne Branka Ružića, Dušana Bajatovića i Dejana Backovića, rekla da niko sa strane nikada nije odlučivao o SPS.

U intervjuu za "danas", procenila je da će SPS na predstojećim izborima ostvariti najbolji rezultat od 2000. godine, ali socijalisti "nemaju problema (ni) da budu u opoziciji".

2024 © - Vesti online