Sreda 26.02.2014.
23:04
mozzartsport.com

Liga šampiona: Odluka pada u Londonu!

 Trener Čelzija Žoze Murinjo
 

Iako su Englezi poveli i dominirali tokom prvih 45 minuta, Galatasaraj se u nastavku probudio, uspeo da izjednači posle velikog pritiska i dođe do rezultata koji mu daje kakvu - takvu nadu da na Stamford Bridžu može do senzacije.


Veliki posao za Plavce na Turk Telekom areni je napravio Fernando Tores golom u devetom minutu, a konačan rezultat je postavio štoper Šeđu u 65. minutu. Bio je to prvi gol koji je Galatasaraj uspeo da da u međusobnim duelima sa Čelzijem i tek četvrti pogodak koji je Murinjov tim primio u ovom ciklusu Lige šampiona.


Kao po običaju, Engleze je u Istanbulu dočekala paklena atmosfera, ali za razliku od fudbalera Junajteda, kojima su kolena sinoć klecala u Pireju, Murinjovi izabranici kao da nisu osetili taj tornado sa tribina, bar ne u prvim poluvremenu. Gosti su u meč ušli sa jasnim ciljem, čvrsto, odgovorno u odbrani, a precizno i odlučno u napadu i rezultat je stigao već u devetom minutu. Azpilikueta je lepo ubacio loptu u šesnaesterac, pritom navukao Musleru na sebe, a Tores se iskrao čuvarima i lako sa pet - šest metara pogodio mrežu za 0:1. Bio je to šesti gol španskog napadača u Ligi šampiona na petoj utakmici ove sezone u elitnom takmičenju.


Posle stative Inana u 52. minutu, desetak minuta kasnije Šeđu je uspeo da savlada Čeha za erupciju oduševljenja na stadionu - 1:1. Englezi nisu izdržali strahovit pritisak.

2024 © - Vesti online