Sreda 26.02.2014.
19:42
Telegraf

Šarićev advokat: Nisam bio veza sa MUP-om

Vezu sa MUP-om otkrio Šarićev čovek
 

Kako je objavio Telegraf, Štrbac je rekao da Lazarevića poznaje jer mu je svojevremeno pružao advokatske usluge u jednom parničnom postupku, ali da nikada nije prenosio informacije o tome da li policija prati ili prisluškuje Šarića. Ovaj novosadski advokat, koji je zastupao i Darka Šarića, navodno je rekao da on i Lazarević nikada nisu bili bliski prijatelji.

Osim Radovana Štrpca, predistražnim postupkom obuhvaćeni su još i Branko Lazarević, Boris Gare i Rodoljub Radulović. Posle saslušanja tužilaštvo nije tražilo da se Štrpcu odredi pritvor, već da mu samo bude oduzet pasoš, kako ne bi mogao da napušta zemlju bez dozvole suda.

"Sud je naložio i da se svakog prvog ponedeljka javlja u najbližu policijsku stanicu u Novom Sadu," rekla je portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude saslušan prvi svedok u postpku. Navodno, reč je o biznismenu Miletu Jerkoviću, koji je prvi razotkrio vezu između Lazarevića, Štpca i Šarića.

"Jednog dana Štrbac je uplašen došao i rekao mi : 'Pazi Mile, sve nas slušaju, i mene i tebe i Darka. Drugi put mi je rekao i da nas prate. Pitao sam ga odakle mu ta informacija, a on mi je odogovio da mu je to preneo gospodin Lazarević iz MUP-a Srbije. Njih dvojica su dobri prijatelji'", svedočio je tokom suđenja za pranje para za Darka Šarica Mile Jerković.

2024 © - Vesti online