Sreda 26.02.2014.
00:31
Blic

Vrh MUP-a pustio Mišu Bananu da tajno boravi u Srbiji

Miša Banana je 29. maja 2010. godine organizovao svadbu svog deteta u hotelu "Prestiž" kod beogradskog Hipodroma
 

Informacije do kojih je policija došla pokazuju da nekadašnji šef kabineta Branko Lazarević nije bio jedina veza s pripadnicima narko-klana Darka Šarića. Operativni podaci pokazuju da je Radulović dolazio u zemlju i nakon što je pobegao iz Srbije 2009. godine.

- Rodoljub Radulović iliti Miša Banana je 29. maja 2010. godine organizovao svadbu svog deteta u hotelu "Prestiž" kod beogradskog Hipodroma. Ceo hotel je bio zakupljen, sve sobe, sve sale, uključujući i sportski kompleks. Radulović je hteo da bude siguran da niko sa strane neće moći da uđe na proslavu i eventualno ga prepozna, priča izvor "Blica" blizak istrazi.

Dačić nije znao

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da u to vreme on nije imao nikakve kontakte s Rodoljubom Radulovićem.
- Tada nisam ni znao da je on bio tu, rekao je za "Blic".

Radulović je na policijskim merama bio od novembra 2008. godine, a akcija se zvala "Maroder". Kao što je već poznato, bivši Dačićev šef kabineta Branko Lazarević je Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu tu informaciju otkrio tokom 2009. godine. Te godine Miša Banana je i napustio zemlju. Uprkos svemu, ovaj je odlučio da se pojavi na proslavi.

- Nedelju dana pre zakazane svadbe, iz kabineta ministra policije, ali i pojedinaca iz SBPOK-a na čijem je čelu bio Bratislav Đurović (prim. aut. putovao na letovanje avionom u kojem je bio i Darko Šarić), Radulović je dobio zeleno svetlo da dođe, kao i da za njim u tom trenutku nema aktivne poternice. Garantovano mu je da neće biti uhapšen, ali da treba da bude diskretan, kaže dobroobavešteni sagovornik i dodaje da je jedini uslov bio da Miša Banana već sledećeg dana napusti zemlju.

Poternica za njim je raspisana tek u martu 2011.

2024 © - Vesti online