Sreda 26.02.2014.
08:18
Alo

Imao 70 tumora. Probao novi lek i ozdravio!?

Snimak pre i posle upotrebe leka: Namontirana reklama ili spas za obolele od raka?
 

Telo Ijana Bruksa (47) je imalo čak 70 tumora na različitim mestima, ali samo dve nedelje pošto je počeo sa terapijom, njegovo telo se iščistilo. Sve to zahvaljujući novom leku.

Ijanu je već bilo ponestalo opcija za lečenje jer je sve probao, pa i agresivne terapije, ali nijedana nije bila dovoljno efikasna da odstrani tumore iz njegovog tela. Zato je medicinsko osoblje u bolnici u Mančesteru bilo zapanjeno kada je videlo snimke gospodina Bruksa, samo dve nedelje pošto je započeo sa terapijom jer su uvideli da je njegovo telo bez tumora!

Ovaj lek se pokazao toliko uspešnim da je terapija "Brentuximab Vedotin" rutinski postao dostupan za pacijente koji boluju od istog retkog oboljenja i to putem "Cancer Drugs Fund" (fond za lekove protiv raka).

- Ne verujem da bih danas bio ovde bez tog leka. Moj specijalista u bolnici je bio tako uzbuđen kada je video rezultate. Imao sam 60 ili 70 tumora i svi su nestali - priča srećni Ijan iz Boltona.

Dr Adam Gib, koji je učestvovao u istraživanju kaže:

- Ovaj lek može da se proizvede brzo i ima malo nus pojava. Ovo je verovatno najimpresivniji set snimaka koje sam ikada video. Ijan je u fazi remisije i veoma smo sigurni kada je u pitanju njegovo ozdravljenje.

2024 © - Vesti online