Utorak 25.02.2014.
15:50
Beta

Za noć ukradu kilometre pruga i 20 vagona?!

Vozovi naleću jedni na druge zbog krađe bakarne žice
 

"Kada mi službe bezbednosti kažu, na primer, da za jednu noć nestane po dva i po kilometra pruge, ostanem bez teksta. Strašno je i da u jednoj stanici nema 20 vagona", rekao je Simonović.

Po njegovim rečima, "krade se i na tone i tone goriva na svim nivoima", a pojedini kondukteri brukaju železnicu jer putnicima bez karti u vozovima uzimaju pare koje stavljaju u svoj dzep.

"Kad sve to saberete, to je velika tragedija, mi gubimo ogromna sredstva na krađama", rekao je Simonović.

On je naveo da se kradu i "prigušnice" - vitalna, bezbednosna oprema pruga, zbog čega se u zadnjih 15 dana ima mnogo naletanja vozova na vozove.

"Neko ukrade par kilograma bakra i napravi sudar vozova, jer kada se 'prigušnica', ukrade mi ne vidimo voz na monitoru u narednih 20 kilometara", rekao je Simonović.

On je pomenuo brojne slučajeve prelaska vozila perko pruga iako su rampe spuštene, a zbog toga se nepravedno optužuje Železnica.

Prema njegovim rečima, ima i slučajeva da se prati i da se zna gde je kamion posle krađe, ali da policija uopšte ne dođe. "Mora da se promeni ta svest, kao i da se zakonski izoštri kvalifikacija krađa", rekao je Simonović.

2024 © - Vesti online