Utorak 25.02.2014.
14:00
mozzartsport.com

Grbić objašnjavao sudiji pravila fudbalske igre!

 

Praksu da između dve takmičarske organizuje prijateljske mečeve za igrače skromnije minutaže trener Partizana Marko Nikolić počeo je kontrolnim susretom sa Zemunom, u kome su su crno-beli slavili sa 3:1 (1:0).


Na terenu sportskog centra Zemunelo drugopozivci srpskog prvaka naizgled rezultatski lako su izašli na kraj sa drugoplasiranom ekipom Srpske lige Beograd, koja ih je povremeno namučila i imala šanse da čak i skine skalp šampionu.
Golove za Partizan su postigli Nikola Ninković u 25. minutu iz penala, zatim Fofana u 74, a pomogao im je Bojbaša autogolom u 76. minutu, dok je jedini strelac za ekipu iz Gornje Varoši bio Vukajlović u 59. minutu iz penala.


Osim rezultata, utakmica je privukla pažnju i zbog detalja u 26. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac za goste, koji je izveo Aničić, pogodio prečku, zatim natrčao na odbitak i glavom smestio pogodak u mrežu, ali je taj pogodak sudija Igor Stoilković – iako ga je u prvi mah priznao – poništio tek posle intervencije Petra Grbića.
"Sudija da ti objasnim ja nešto ako ti ne znaš pravila fudbalske igre. Kad se lopta posle penala odbije od stative do izvođača istog, on ne može da postigne gol i u tom slučaju se dosuđuje indirekt. Takva su pravila i zato ovaj gol što si priznao nije regularan", pojasnio je crnogorski vezista Stoilkoviću u direktnom dijalogu.


Tek posle te primedbe i konsultacije sa pomoćnim arbitrom, glavni sudija je pokazao da je reč o indirektu, iako je većina igrača Partizanovih fudbalera već bila na centru. Partizan je igrao u sastavu: Ž. Živković, Vulićević, Ivković, Stanković, Gulan, Marković, Pantić, A. Živković, Niković, Grbić i Fofana.

2024 © - Vesti online