Sreda 26.02.2014.
08:00
dailymail.co.uk

U Diznilend samo sa punim novčanikom

Skupa zabava: Diznilend
 

Iako Dizni ne navodi specifične razloge za poskupljenje, deluje da to ima veze sa uvođenjem nove vrste “karata” – narukvica pod nazivom "MyMagic +" - koje su kompaniju koštale 1,5 milijardi dolara. Narukvice funkcionišu kao karte za tematske parkove, ključevi za hotelske sobe i kreditne kartice.

One omogućavaju rezervaciju za pojedinačne vožnje još od kuće i to po tri dnevno za tematske parkove ili četiri u Magičnom kraljevstvu. "MyMagic +" koji je Dizni počeo da razvija pre više od pet godina, trebalo bi da podstaknu goste da troše više na stvari poput suvenira i hrane.

Prikupljanjem više privatnih podataka o korisnicima, od njihovih omiljenih likova, do navika u trošenju, Dizni bi trebalo da osmisli efektivnije ponude prilagođene individualnoj porodici. Sada pojedinačna jednodnevna karta za Magično kraljevstvo košta četiri dolara više, ili 99 dolara i to bez obavezne takse za posetioce starije od devet godina.

Jednodnevne karte za druga odmarališta i parkove – "Epcot", "Disney’s Hollywood Studios" i "Animal Kingdom", takođe koštaju četiri dolara više, odnosno 94 odsto bez takse. Za decu mlađu od deset godina, cena ulaska u Magično kraljevstvo iznosi 93 dolara, a 88 dolara za ostale parkove.

2024 © - Vesti online