Utorak 25.02.2014.
10:47
Beta

Mejveder u maju boksuje protiv Majdane

 

Neporaženom 37-godišnjem Amerikancu (45-0) protivnika su izabrali navijači putem Tvitera, a u "igri" za meč bio je i Britanac Amir Kan. U saopštenju Mejvederovog tima i kuće Golden Boj navodi se da je više od 200.000 navijača glasalo i da je "ogromna većina" tražila da Mejvederov protivnik bude Majdana, koji je ostvario 35 pobeda u 38 mečeva, od kojih 31 nokautom.

"Ovo će biti velika borba za mene i on zaslužuje priliku da vidi da li će moći da uradi ono što je 45 drugih boksera pokušalo pre njega - da me pobedi", rekao je Mejveder.

"Privukao mi je pažnju posle njegovog poslednjeg meča. On je izuzetno vešt borac, koji unosi opasnost nokauta u ringu", rekao je Mejveder.

U saopštenju je saopšteno da će mesto održavanja borbe naknadno biti saopšteno.

Majdana je u decembru pobedio neporaženog trostrukog svetskog šampiona Adrijena Bronera.

"Izuzetno sam srećan što ću boksovati protiv Flojda Mejvedera, pošto ću imati priliku da pokažem svetu da sam najbolji velteraš u diviziji. Odličnom defanzivnom bokseru naneo sam prvi poraz, a isto planiram da uradim i Mejvederu", rekao je Majdana.

Amir Kan, koji je pobedio Majdanu 2010. godine, kritikovao je Mejvedera prošle nedelje i rekao da je Amerikanac samo "trošio njegovo vreme". Britanac je u decembru trebalo da boksuje protiv Devona Aleksandera za IBF pojas, ali je odložio meč, kako bi mogao da boksuje protiv Mejvedera.

"Mejveder i njegov tim mi nisu odgovorili. Neće biti borbe. Trebalo je da boksujem za titulu protiv Aleksandera. Mejvederov tim nije pokazao poštovanje, samo mi je trošio vreme. Želim sreću Majdani protiv Mejvedera", naveo je Kan.

2024 © - Vesti online