Utorak 25.02.2014.
10:04
mozzartsport.com

Pogledajte: Čarolija Lazara Markovića!

 Lazar Marković
 

Otišao je Nemanja Matić u Čelzi, ali nema zime za Benfiku sve dok crveni dres nosi Lazar Marković. Najboljom partijom od dolaska u Portugal srpski reprezenativac je očarao navijače na Lužu, a oni mu na spektakularnom pogotku uzvratili ovacijama.

Da sve bude savršeno, potez bivšeg napadača Partizana je prelomio utakmicu u kojoj su Orlovi preleteli Vitoriju Gimaraeš (1:0) i uvećali prednost nad drugoplasiranim Sportingom na pet bodova. Marković je pet minuta pre kraja prvog poluvremena priredio šou gledaocima tako što je izvanredno reagovao na pas iza leđa odbrane i sa osam metara lobovao golmana Daglasa Žezusa, posle čega je samo ćušnuo loptu u mrežu.

Ne samo zbog gola, Lazar Marković je u junaka utakmice izrastao i zbog igre u polju, pošto je prodorima po krilu do ludila dovodio odbranu gostiju, spremao prilike saigračima i bio je ubedljivo najbolji akter na terenu.

Sjajno veče za Srbe iz Benfike su upotpunili Miralem Sulejmani, koji je prvi put zaigrao od prvog minuta u prvenstvu (zamenjen je u 70. minutu) otkako je letos stigao iz Ajaksa, kao i Ljubomir Fejsa još jednom odličnom igrom na sredini terena.

2024 © - Vesti online