Ponedeljak 24.02.2014.
16:26
Lj. Ivanović - Vesti

Izbori 2014: Tadić jači od Đilasa, naprednjaci sve “pobiše“!

E, moj Dragane, da smo zajedno, imaili bismo i više od 10 odsto, a ovako... I dok Boris Tadić i Dragan Đilas zagrljeni tuguju, Aleksandar Vučić se smeška i, kao pravi vladar, ne obraća pažnju na političku boraniju

Prema navodnim juče objavljenim podacima, Nova demokratska stranka Borisa Tadića ima 11,8 odsto, dok su naprednjaci ubedljivi sa više od 50,1 odsto glasova. Kako bismo proverili navode medija, kontaktirali smo čelnika Stratedžik marketinga Srđana Bogosavljevića, koji je demantovao podatke iznete u štampi.


- Upravo pišem demanti tih informacija. Mi radimo svakoga dana istraživanja, jer je kampanja živa stvar, ali to što se pojavilo nije istina! Nekada ne znam da li su gori novinari ili stranke u tome čime se sve služe zarad rezultata - kaže Bogosavljević za Vestionline.

Izlaznost - do 3,6 miliona birača

Prema jučerašnjim istraživanjima Ipsos Stratedžik marketinga, na izbore 16. marta neće izaći predviđanih četiri miliona birača, već negde između tri i po i 3,6 miliona. Kad bi se izbori održavali sutra, ubedljivi pobednik bila bi Srpska napredna stranka.


- Oni su neprikosnoveni. Imali su 40 odsto uoči kampanje, a sad su negde između 45 i 46 odsto. Sledi ih Socijalistička partija Srbije sa nešto malo više od 13 procenata. Tadićev NDS je između 6,5 i 7,5 odsto, a Demokratska stranka između pet i šest odsto. Zanimljivo je da DS i NDS zajedno imaju manje nego jedinstvene demokrate na prošlim izborima - dodaje Bogosavljević.

Stabilan Koštunica, Čeda jedva u Skupštini

Stabilno biračko telo ima i Koštuničin DSS, koji će da ima rejting od malo više od šest odsto, a cenzus će jedva preći i Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića. U parlament će ući još i Bošnjaci i Mađari na manjinskim listama.


- Svi ostali su ispod cenzusa i nisu ni blizu da ga pređu. Na te partije otpada oko 15 odsto glasova ukupno - ističe Srđan Bogosavljević.

2024 © - Vesti online