Ponedeljak 24.02.2014.
17:11
Srna, Beta

"S naoružanim Ukrajincima ne razgovaramo"

Međudržavni ugovori se ne potpisuju sa pojedincima, naglašava Medvedev
 

"Strogo govoreći mi nemamo sa kim da razgovaramo. Legitimitet čitavog niza organa vlasti tamo izaziva ozbiljne sumnje", rekao je Medvedev i dodao da situacija i Ukrajini nije jasna i da postoji pretnja po ruske interese i živote i zdravlje ruskih građana.

Ruski premijer je objasnio da će obavezujući sporazumi sa Ukrajinom biti primenjeni. "Oni ugovori koji su pravno obavezujući moraju se poštovati. Mi ne sarađujemo sa pojedincima ili izolovanim individuama. Ovo su međudržavne stvari", rekao je Medvedev.

Ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča smenila je skupština zemlje u subotu, dan pošto je on sa opozicijom potpisao sporazum o rešavanju višemesečne krize u zemlji. U sukobima demonstranata i policije prošle nedelje u Kijevu poginulo je 82 ljudi.

Medvedev je rekao da su nove vođe došle na vlast kroz "oružanu pobunu" i da zbog toga njihov legitimitet izaziva "veliku sumnju". Ruski premijer je kritikovao zapad zbog priznavanja novih vlasti posle svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča.

"Neki od naših zapadnih partnera smatraju da je to legitimno. Ne znam koji su Ustav oni pročitali, ali mi se čini izopačeno da se smatra legitimnim nešto što je zapravo rezultat pobune", rekao je Medvedev.

2024 © - Vesti online