Ponedeljak 24.02.2014.
11:32
Srna

Ukrajina: Ekstremisti jači od američkih marioneta

Ukrajini se crno piše (Foto: Ilustracija)
 

Plan Vašingtona za svrgavanje demokratski izabranih vlasti u Ukrajini i postavljanje marioneta suočava se sa dva problema. Prvi je taj što su marionete izgubile kontrolu nad protestima i naoružanim radikalnim elementima, povezanim sa nacističkom idreologijom, a drugi je činjenica da Rusija preuzimanje kontrole nad Ukrajinom smatra strateškom pretnjom po svoju bezbednost.

Pročitajte još:

* Demonstranti preuzeli kontrolu nad Kijevom

* Moskva: Ne napadajte Ruse, ne izazivajte rat

* "Anonimusi": Zapad finansira i kontroliše Klička

Sada nacionalistički elementi sa nacističkim korenima imaju kontrolu nad pobunom na zapadu Ukrajine, a ne američke marionete - navodi "Global riserč". Vašington je previdio činjenicu da su finansijski održivi delovi Ukrajine samo stari ruski regioni na istoku i jugu zemlje, koje je rukovodstvo nekadašnjeg SSSR-a pripojilo Ukrajini.

Ukoliko bi demokratski izabrana ukrajinska vlast bila svrgnuta, istočni i južni dijelovi mogli bi se vratiti pod okrilje Rusije. Zapadne delove bi opljačkali bankari i korporacije sa Zapada, dok bi baze NATO u Ukrajini bile na meti projektila "Iskander".

"U slučaju da se polovina Ukrajine vrati pod okriljem Rusije, to bi predstavljalo poraz za Vašington" - piše doktor Pol Krejg Roberts, nekadašnji pomoćnik američkog ministra finansija i šef deska dnevnika "Vol strit žurnal". Promena režima u Ukrajini za "tričavih" pet milijardi je "ništa" u poređenju sa ogromnim sumama potrošenim u Iraku, Avganistanu, Somaliji i Libiji, te sredstvima koje Vašington daje na bespilotne letelice ili za podršku Al Kaidi u Siriji.

Vašington troši ogromne iznose i radi opkoljavanja Irana sa 40 vojnih baza i nekoliko flota stacioniranih u Persijskom zalivu.

Za sada, pri pokušaju Vašingtona da promeni režim u Ukrajini nije bilo američkih žrtava - samo su Ukrajinci stradali, što je ide u korist SAD, jer mogu da za ta stradanja okrive vlasti, koje su i bile cilj svrgavanja - navodi internet-stranica "Global riserč".

2024 © - Vesti online