Ponedeljak 24.02.2014.
08:00
stvarukusa.rs

I brz i zdrav doručak: Top 5 predloga

Odličan izbor - puter od kikirikija
 


Puter od kikirikija

Izbacite šećer i pojačajte unos proteina tako što ćete na krišku hleba namazati 2 kašike putera od kikirikija. Na to možete posuti 1 kašiku suvog grožđa, susama ili kikirikija da biste dobili još više vlakana koji svoje nutritivne vrednosti polako i postepeno dostavljaju organizmu.


Prazna krofna i čokoladno mleko

Obična, prazna krofna je mnogo bolji izbor nego kupovni mafin. Krofna na primer ima 280 kalorija, dok pogačica od kukuruznog brašna ima 510 kalorija. Vlakna možete ubaciti u jutarnji obrok dodatkom šolje badema ili sušenog voća. Umesto kafe popijte čašu čokoladnog mleka sa niskim procentom masti.


Pahuljice

Tanjir pahuljica bogatih vlaknima (recimo jedna i po šolja) sa 200 ml mleka sa niskim sadržajem masti je skoro pa savršen doručak. Zamena za mleko može da bude limunov sok, ili jogurt od vanile, a vlakna i vitamine možete povećati dodavajući 1/4 šolje oraha ili svežeg i sušenog voća.

Pahuljice i mleko, uz dodatak svežeg (ili sušenog) voća - dobitna kombinacija
 

 

Pica na drugačiji način

Mogli biste pojesti parče pice koja vam je ostala od sinoć, ali to nije baš poželjno. Umesto toga, uzmite krišku bajatog hleba, namažite 3 kašike sirnog namaza sa niskim sadržajem masti, i na to dodajte paradajz. Preko stavite maslinovo ulje, malo soli i bibera. To možete i blago zapeći.


Kuvano jaje

Jedan od bogatijih izvora proteina je tvrdo kuvano jaje, ali ono nema dovoljno vlakana i ugljenih hidrata. Tako da vam savetujemo da ga skuvate, a zatim ga ubacite u tortilju zajedno sa slaninom ili nemasnom šunkom. Ako želite, možete dodati i krišku sira.

2024 © - Vesti online