Nedelja 23.02.2014.
12:54
Srna

Predsednik parlamenta v. d. predsednika Ukrajine

Sada bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič
 

Turčinov je poslanike pozvao da podrže formiranje vlade nacionalnog jedinstva, uz ocenu da je to sada prioritet. On je dodao da pregovori o novoj vladi treba da počnu odmah, dan pošto je izglasana smena predsednika Viktora Janukoviča.

Pročitajte još:

* Julija Timošenko: Diktatura je pala, kandidujem se za predsednika

* "Ovo je državni udar, ne dam ostavku"

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

Vlasti u Ukrajini izdale su nalog za hapšenje bivšeg ministra prihoda i dužnosti Aleksandra Klimenka i bivšeg glavnog tužioca Viktora Pšonke, rečeno je na zasedanju parlamenta.

Parlament je izglasao i smenu ministra spoljnih poslova Leonida Kožare, saradnika predsednika Janukoviča. Kožara je učestvovao u pregovorima sa stranim silama u vezi sa odlukom Janukoviča da ne potpiše trgovinski i politički sporazum sa Evropskom unijom, i umesto toga obnovi veze sa Rusijom.

Vršilac dužnosti tužioca Oleg Maknicki rekao je da je istraga otvorena, kao i da radi istražno-operativna grupa na privođenju ovih ljudi pred lice pravde.

Novi vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je pred parlamentom da policija sarađuje sa državnom bezbednošću i tužilaštvom u cilju istrage "teških zločina protiv ukrajinskog naroda".

2024 © - Vesti online