Subota 31.10.2009.
20:26
Vestionline

Dodik odgovara na Mesićeve optužbe

Povodom Mesićeve izjave da Dodik radi na rasturanju BiH, u saopštenju Vlade RS se navodi da ovo nije prvi put da se predsednik Hrvatske "kada god ima ličnih problema u sopstvenoj zemlji, nepozvan prihvata da arbitrira oko BiH, gde je po običaju kriva samo jedna strana - RS i Milorad Dodik“.


"Krajnje je vrieme da hrvatski predsednik prestane da se brine o Republici Srpskoj. Bolje bi bilo da svoju brigu usmeri na Hrvate u BiH koji su u potpunosti marginalizovani", odgovorio je Dodik u saopštenju poslatom u subotu popodne u kojem je za takvo stanje Hrvata, između ostalog, optužio i "Mesićevu neodgovornu politiku“.


"Što se tiče Mesićeve brige u vezi sa funkcionisanjem BiH, on treba da zna da BiH može da funkcioniše samo u okviru koji je zadao Dejtonski sporazum, kao država dva entiteta i tri konstitutivna naroda, za šta se RS i njen premijer Milorad Dodik u potpunosti zalažu", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera RS.

Dodik nije propustio još jednom da ponovi kako Mesić mora da odgovara za "proterivanje 200.000 Srba iz Hrvatske što je najveće etničko čišćenje 20. veka u Evropi“.

2024 © - Vesti online