Petak 21.02.2014.
20:45
Beta

Ministarstvo sporta namenilo 77 miliona dinara za TSS

Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić potpisali su danas u Beogradu ugovor o finansiranju redovnih programa, navodi se u saopštenju.

"Potpuno je jasno šta tenis u poslednjih nekoliko godina znači za Srbiju. Naši teniseri su najbolji ambasadori Srbije u svetu i promovišu prave vrednosti naše zemlje i srpskog sporta. U želji da Srbija dobije još takvih sjajnih ambasadora, najveći deo novca građana Srbije, koji je preko Ministarstva ulaže u tenis, usmeren je upravo na podršku i razvoj najmlađih igrača", rekao je Udovičić.

"Trudimo se da se oni kroz ulaganje u rad razviju do vrhunskih profesionalnih igrača. U nedavnom nastupu u Dejvis kupu protiv reprezentacije Švajcarske, upravo nam je podmladak srpskog tenisa pokazao kako se bori za svoju zemlju i potencijal koji u sebi nose", dodao je on.

Novac će biti iskorišćen, između ostalog i za organizaciju mečeva u Dejvis kupu i FED kupu u kojima će Srbija biti domaćin, za pripreme sportista i nastupe na juniorskim i pojedinačnim prvenstvima Evrope, kao i za pripreme pespektivnih juniora u Nacionalnom trening centru. Selektori muške i ženske teniske reprezentacije Bogdan Obradović i Dejan Vraneš i generalni direktor TSS Dušan Orlandić zahvalili su Ministarstvu sporta na podršci.

2024 © - Vesti online