Petak 21.02.2014.
20:05
Beta

Bartomeu: Sve smo radili po zakonu

Nejmar da Silva
 

Španski sud podigao je juče optužnicu protiv Barselone zbog utaje poreza navodeći da je klub prevario državu za 9,1 miliona evra kroz isplate različitih kompanija i lažnih ugovora.

"Sve smo uradili u skladu sa zakonom. Naš ugovor s Nejmarom i njegovim bivšim klubom Santosom je potpuno legalan. Pregovori, transakcije, ugovori, sve je urađeno po zakonu i sve bismo ponovo uradili na isti način", rekao je Bartomeu, preneli su španski mediji.

Bivši predsednik Barselone Sandro Rosel podneo je ostavku prošlog meseca, pošto je objavljeno da je Nejmarov transfer koštao 86,2 miliona evra, a ne kako je klub saopštio 57,1 milion evra. Od početne naknade za prenos, brazilski klub Santos dobio je 17,1 miliona evra, a Nejmarov otac zaradio je 40 miliona evra.

Španski sud takođe istražuje posebne tužbe protiv Rosela, Bartomeua i drugog potpredsednika kluba Havijera Fausa, ali i protiv Nejmarovog oca zbog pronevere i prevare sa dokumentima.

"Sav novac koji moja firma dobija ide u Brazil, čak i sa onim kompanijama sa sedištima u inostranstvu. Sve stiže u Brazil i sav poraz se naplaćuje u Brazilu", naveo je Nejmarov otac.
 

2024 © - Vesti online