Petak 21.02.2014.
10:21
Beta

NBA: Pobede Majamija, Denvera i Golden Stejta

Lebron Džejms krvavog nosa završio jedan duel sa igračima Oklahome
 

Aktuelne šampione je do pobede predvodio Lebron Džejms sa 33 poena, sedam skokova i tri asistencije. On je meč napustio nešto manje od šest minuta pre kraja, posle grubog faula Serža Ibake. Džejms je u svlačionicu otišao okrvavljenog nosam sa peškirom preko lica. Pobedi su doprineli Dvejn Vejd sa 24 poena i 10 asistencija i Kris Boš sa 24 poena. U ekipi Oklahome, koja je pretrpela prvi poraz na svom terenu još od 5. januara, Kevin Durent bio je najefikasniji sa 28 poena i osam skokova. Rasel Vestbruk se vratio u tim posle 27 utakmica pauze zbog operacije desnog kolena i postigao je 16 poena.

Košarkaši Denvera pobedili su na gostujućem Milvoki sa 101:90, pa su Baksi ostali jedina ekipa koja ove sezone nije uspela da veže dve pobede. Kenet Farid bio je najbolji u pobedničkom timu sa 26 poena, Vilson Čendler dodao je 15, a Džej Džej Hikson 14 poena i 10 skokova. U ekipi Milvokija Keron Batler bio je najefikasniji sa 17 poena, a Ersan Iljasova ubacio je 14 poena, uz 11 skokova. Srpski košarkaš
Miroslav Raduljica igrao je nešto manje od dva minuta, postigao je dva poena i imao jedan skok.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su na svom terenu, posle produžetka Hjuston sa 102:99 i prekinuli njegov niz od osam uzastopnih pobeda. Dejvid Li bio je najefikasniji u ekipi Voriorsa sa 28 poena i 14 skokova, dok je Stiven Kari ubacio 25 poena. On je 3,2 sekunde pre kraja regularnog dela postigao koš za produžetak. Srpski košarkaš Nemanja Nedović nije ulazio u igru. U ekipi Hjustona Džejms Harden postigao je 39 poena, od kojih 34 u drugom poluvremenu i produžetku. Čendler Parsons dodao je 21 poen, dok je Dvajt Hauard ubacio 11 poena i imao je 21 skok.

2024 © - Vesti online