Petak 19.03.2010.
19:27
Srna

Špirić: Konferencija bez Srbije nema značaj

Špirić je za sutrašnji "Glas Srpske" rekao da BiH nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije i da će se on na ovoj regionalnoj konferenciji ponašati u skladu sa tom činjenicom.

Napustiće konferenciju kada izlaganje počne predstavnik samoproklamovane republike Kosovo: Nikola Špirić
 

"Na konferenciji ću učestvovati na poziv premijera Slovenije Boruta Pahora. Još se ne zna ko će prisustvovati, ali ima naznaka da Srbija neće učestvovati u njenom radu zbog toga što su pozvani predstavnici samoproklamovane republike Kosovo. Mislim da će konferencija bez Srbije imati slabe domete", rekao je Špirić.

Špirić je naglasio da će učesnike konferencije zamoliti za podršku ukidanju viznog režima za građane BiH, jer su za to ispunjeni svi neophodni uslovi.

"Biće to dobra prilika da promovišemo napredak koji je u poslednje vrijeme učinjen u BiH u vezi sa ispunjavanjem uslova potrebnih za ukidanje viza", rekao je Špirić.

Komentarišući seks-aferu u kojoj je i ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović osumnjičen za bludničenje nad maloletnicom, Špirić je rekao da taj slučaj "ne može pojačati kredibilitet ni ministra Ahmetovića ni Saveta ministara BiH".

"Ono što pokušavam da učinim je da u što manjoj meri budemo pod uticajem onoga što se desilo. Sve institucije uključene u ovaj slučaj treba da profesionalno rade svoj posao. Videćemo kako će se stvari dalje razvijati i kakav je stav ministra Ahmetovića", naveo je Špirić.

2024 © - Vesti online