Četvrtak 20.02.2014.
11:35
Beta

Ukrajinska skijašica se povukla sa ZOI

Napustila Soči: Bogdana Macocka
 

Njen otac i trener Oleg Macocki rekao je da je ona to uradila "iz solidarnosti sa opozicijom" i da je njegova ćerka "izuzetno ljuta na predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča".

"Umesto da pregovorima reši konflikt, što smo se nadali kada smo krenuli u Soči, on je poslednje nade nacije natopio krvlju. Iz solidarnosti s borcima na barikadama i iz protesta protiv kriminalnih akcija prema demonstrantima, odbijam da se dalje takmičim na Igrama u Sočiju", navodi se u pismu na Fejsbuk stranici skijašice.

Macocka (27) se u Sočiju takmičila u superveleslalomu, u kome je zauzela 27. mesto i velesalomu, u kome je bila 43. i trebalo je da se takmiči u slalomu. Portparol MOK-a Mark Adams rekao je da je ta organizacija u kontaktu sa Olimpijskim komitetom Ukrajine.

Predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka zatražio je od svojih sportista da ostanu u Sočiju, kako bi pokazali jedinstvo, ali je rekao i da poštuje prava sportista da samostalno donose odluke. Pojedini ukrajinski sportisti zatražilu su dozvolu od MOK-a da nose crni flor, ali je njihov zahtev odbijen, pošto nije u skladu sa olimpijskom poveljom.

2024 © - Vesti online