Četvrtak 20.02.2014.
11:06
Beta

Venger: Isključenje golmana je ubilo utakmicu!

Arsen Venger
 

Aktuelni šampion Evrope Bajern pobedio je sinoć u Londonu Arsenal sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Golove su postigli Toni Kros u 54. minutu i Tomas Miler u 88. minutu. Italijanski sudija Nikola Ricoli isključio je pred kraj prvog
poluvremena golmana Arsenala Vojčeha Ščesnog, posle njegovog starta na Arjena Robena i dosudio jedanaesterac. David Alba pogodio je stativu.

Ricoli je i na početku utakmice, u sedmom minutu, dosudio penal za Arsenal, ali Mesut Ozil nije uspeo da savlada saigrača iz Nemačke reprezentacije golmana Manuela Nojera.

"Sudija je doneo odluku koja je ubila utakmicu. Mislim da su u svakoj zemlji pravila različita. U Italiji isključuju igrače posle takvih prekršaja. Mislim da je naš golman išao na loptu kada je zakačio Robena, koji je bio u boljoj poziciji za loptu. To sam rekao sudiji", rekao je Venger.

"Prekršaji koje je Ricoli dosuđivao se uglavnom ne sude u Premijer ligi. Vojčeh je loše procenio let lopte, nije želeo da napravi faul. Reč je o lošoj proceni. Ali ništa nije gotovo, borićemo se do kraja", dodao je francuski trener.

Trener Bajerna Pep Gvardiola, koji je sa Barselonom 2009. i 2011. godine osvojio Ligu šampiona, rekao je da je isključenje golmana Arsenala promenilo utakmicu.

"Posle očiglednog penala i crvenog kartona, utakmica se potpuno promenila. Nikada nije lako kada protivnik igra sa devet igrača u šesnaestercu. Morali smo da budemo strpljivi", rekao je Gvardiola.

"Sada moramo da se koncentrišemo na revanš. Ako budemo branili rezuzltat, svašta može da se desi, pa će biti mnogo bolje ako budemo išli na pobedu", dodao je on.

Revanš utakmica je na programu 11. marta u Minhenu.

2024 © - Vesti online