Četvrtak 20.02.2014.
12:41
Đ. Barović - Vesti

Šešelj: Neću lečenje u izolaciji!

Radikali veruju da Hag čini sve moguće da se uništi zdravlje njihovog lidera: Vojislav Šešelj
 


- Pre dve nedelje počeo je da prima jake lekove i posle tri dana provedena u bolnici vraćen je u zatvor, ali odmah su ga prebacili u zatvorsku bolnicu i sedam dana je tamo proveo bez ikakvog kontakta sa spoljnim svetom pod objašnjenjem da je to učinjeno iz "bezbednosnih razloga". Zbog toga im je i poručio da će, ukoliko se situacija ponovi, odustati od dalje hemioterapije. Molim Boga da do toga ne dođe jer znam da je spreman da ide do kraja - kaže za "Vesti" njegova supruga Jadranka Šešelj.


Ona primećuje i da se njegova "izolacija" uvek dešava pred neke izbore u Srbiji.

Sudska likvidacija

Nemanja Šarović smatra da je očigledno da Hag "čini sve moguće da se uništi Šešeljevo zdravlje". On strahuje od toga da u Tribunalu čine sve da se proces protiv lidera radikala "završi sudskom likvidacijom, a ne presudom".

- Od kada je u Hagu, oni pred svake izbore izmišljaju razlog da mu onemoguće komunikaciju sa spoljnim svetom. Nekada su ta objašnjenja bila smešna, a nekada tužna, a sada mi sve deluje krajnje morbidno - kaže Jadrnaka i pita kako je moguće da je službena tajna i to kada će Voja biti podvrgnut sledećoj hemioterapiji.


Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović izjavio je da je alarmantno poigravanje zdravljem Vojislava Šešelja.


- Nakon prvog ciklusa hemioterapije, Voja je prebačen u izolaciju u zatvorskoj bolnici. Smešten je u sobi bez dnevnog svetla i svežeg vazduha, nije mogao da izađe sedam dana i bio je po prirodi stvari vezan za krevet. Stanje mu se pogoršalo, posle dve godine je ponovo dobio aritmije, a zna se da je preporuka da se posle agresivne metode kao što je hemioterapija podiže imunitet izlaskom na vazduh, sunce - kazao je Šarović.

2024 © - Vesti online