Petak 19.03.2010.
17:57
Tanjug

"Lukoil-Beopetrol" ne menja cene goriva

Kako je navedeno, cena benzina MB-95, MB-98 i BMB-95 na benzinskim stanicama "Lukoil-Beopetrola" iznosi 111 dinara po litru, evrodizel košta 103,9 dinara, dizel 92,5 dinara po litru, a tečni naftni gas 49 dinara.


Ministarstvo rudarstva i energetike, nakon što je napravilo presek kretanja cena sirove nafte na svetskim berzama i odnosa dinara i dolara, saopštilo je da će gorivo u Srbiji od sutra poskupeti u proseku za 4,11 dinara po litru.


Maksimalne dozvoljene cene za motorne benzine u proseku će biti više za 3,76 dinara po litru, a dizel goriva za 4,46 dinara, navedeno je u saopštenju.


Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je u četvrtak da najavljene nove cene goriva nisu obavezujuće za prodavce, jer se radi o maksimalnim cenama koje se ne moraju primenjivati u maloprodaji.


"Cene goriva diktira vrednost sirove nafte na svetskim berzama. Na žalost, u poslednjih nekoliko nedelja je bilo pomeranja na tržistu sirove nafte, pa se moraju izvršiti određene korekcije", objasnio je ministar.

2024 © - Vesti online