Petak 19.03.2010.
17:26 >> 20:02h
Tanjug

Ficdžerald: Poboljšana bezbednost na KiM

"Juče smo imali transfer odgovornosti na Gazimestanu, što je jasan uspeh naroda Kosmeta i Kfora. Celokupno kulturno nasleđe je deo svih koji žive na Kosovu. Transfer ovlašćenja za čuvanje gazimestana i poboljšanje rada Kosovskih bezbednosnih snaga su uspešna priča o dešavanjima na Kosovu i Metohiji'', rekao je Ficdžerald na konferenciji za novinare u glavnom štabu Kfora.

Bezbednost na Kosmetu je na više nivouu: Mark Ficdžerald
 


Ficdžerald, koji se sastao s komandantom Kfora Markusom Bentlerom, kao i s predsednikom i premijerom samoproglašene države Kosovo Fatmirom Sejdijuom i Hašimom Tačijem, rekao je da Kfor nema mandat da se bavi sprovođenjem političkog plana na severu Kosova i Metohije.


''Misija Kfora je pod rezolucijom 1244. Plan za sever Kosmeta je na političkom nivou i to je nešto u cemu mi ne učestvujemo'', rekao je američki admiral.


Bentler je kazao da Kfor nije deo plana sa sever Kosova i da ne može da bude produžena ruka za njegovo sprovođenje, ali da ne isključuje reakciju Kfora ukoliko bude potrebno da se očuva bezbednost u južnoj pokrajini.

2024 © - Vesti online