Sreda 19.02.2014.
11:38
Beta

Nedović: Evroligin turnir je bio prekretnica u karijeri

Nemanja Nedović

"Dva puta sam kao član Zvezde bio učesnik Ervoliginog kvalifikacionog turnira za juniore u Beogradu. Za turnir 2008. smo se pripremali dugo i ambiciozno smo ušli u takmičenje, ostvarili smo cilj, plasirali se na 'fajnal ejt' u Madridu, ali ostaje žal što nismo osvojili prvo mesto", rekao je Nedović za sajt Crvene zvezde.

"Nisam ni bio svestan koliko je taj turnir bio značajan za mene dok nisam došao u ekipu Golden Stejt Voriorsa. Njihov skauting tim me je zapazio baš tada u Beogradu i od tog trenutka su pratili svaki moj korak, tako da su ti turniri bili na neki način prekretnica u mojoj karijeri. To je sjajna prilika za sve mlade igrače da skrenu pažnju evropskih i američkih skauta na sebe", dodao je.

Evroligin kvalifikacioni turnir u Beogradu na programu je od 21. do 23. februara i to je sedmi put da je glavni grad Srbije domaćin tog turnira. U grupi A igraće Crvena zvezda, Zemun, INSEP (Francuska) i Budućnost (Crna Gora), dok će se u Grupi B takmičiti Partizan, Mega Vizura, Cedevita (Hrvatska) i Kanarijas (Španija).

Utakmice će se igrati u dvoranama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj padini, a pobednik turnira izboriće učešće na finalnom turniru Evrolige za juniore u Milanu, koji će se održati od 15. do 18. maja.
 

2024 © - Vesti online