Sreda 19.02.2014.
10:40 >> 19:33h
Beta

Bivši Dačićev saradnik u Specijanom tužilaštvu


Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova bi trebalo da bude saslušan povodom sumnji da je sarađivao sa članovima grupe Darka Šarića optuženog za šverc kokaina
 

Branko Lazarević, koji je sada otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Atini, u zgradu Uprave kriminalističke policije u Beogradu došao je jutros oko deset časova i nije želeo da daje izjave za medije. Neposredno pre njega došao je njegov advokat Dragoljub Đorđević.

Policija bi trebalo da ispita Lazarevića povodom indicija da je kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja.

Prema pisanju medija, Lazarević bi trebalo da svedoči o svojim kontaktima s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je optužen za šverc kokaina, i sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.

Saslušanje Lazarevića bilo je odloženo krajem januara zbog njegovih poslova u ambasadi u Atini.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv Šarića i pripadnika njegove grupe u toku je postupak za šverc tri tone kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

2024 © - Vesti online