Sreda 19.02.2014.
00:12 >> 13:56h
CNN, Beta, Vestionline

UŽIVO: Klanica u Kijevu, 26 mrtvih!

Žestok okršaj policije i demonstranata nastavljan je i u sredu, 19. februara

Među poginulima je i novinar ukrajinskog dnevnika Vesti Vjačeslav Veremij, koji je ubijen iz vatrenog oružja. 

Policija je potvrdila da su se protesti proširili i van prestonice, Kijeva, da su zahvatili i zapad zemlje, i da demonstranti napadaju snage reda i lokalne predstavnike vlasti u mnogim regionima.

Strašne slike borbi iz u noći između utorka i srede u prestonici Ukrajine

Ukrajina na pragu građanskog rata, pale žrtve u Kijevu!

Inače, ukrajinski mediji uživo prenose događaje iz Kijeva, što možete pratiti i ovde.

08: 50 - Potpredsednik SAD Džo Bajden pozvao je ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da povuče snage bezbednosti sa ulica Kijeva, saopštila je Bela kuća.
03:06 - Američki ambasador Džefri Pjat razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Leonidom Kožarom i tom prilikom rekao da SAD od ''ovog trenutka smatraju da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič kriv za nasilje na ulicama Kijeva.
03:03 - Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus pozvao je predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča da odmah povuče svoje trupe iz centra Kijeva.
02:47 - Poljski predsednik Bronislav Komorovski kaže da su ukrajinska vlada i opozicija podjednako odgovorni za najnovije runde nasilja u Kijevu i podstiče ih da čine ustupke za političko rešenje sukoba.
02:42 - Direktor anti-ratne organizacije ''Enser'' Brajan Beker, izjavio je da dešavanja u Ukrajini imaju sopstvenu dinamiku, i dodao da je jasno da NATO, EU i SAD podržavaju demonstrante. On je istakao da je očigledno da NATO pokušava da integriše Ukrajinu u NATO.
01:40 - Vitalij Kličko izjavio da su razgovori sa Janukovičem bili bezuspešni.
01:24 - Trpezarija u crkvi Svetog Mihaila u Kijevu pretvorena je bolnicu, javlja ukrajinski novinar i član parlamenta Andrej Ševčenko.
00:51 - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je do eskalacije nasilja u Ukrajini došlo zbog "smirivanja" od strane Zapada i njihove podrške radikalnim strujama, uz navode da su opozicioni "borci" tukli policajce, palili vozila, uništavali apoteke, blokirali zgradu parlamenta.
00:50 - Zapaljena zgrada Doma sindikata. Vatra se širi velikom brzinom.

00:30 - Kancelarka Nemačke Anglea Merkel pokušavala bezuspešno u nekoliko navrata u toku dana do dođe do predsednika Janukoviča. To je na svom Twitter nalogu napisao reporter Robin Aleksander.

00:10 - Ministarstvo zdravlja Ukrajine saopštilo da je 221 povređena osoba zatražila pomoć, a u bolnicama je zadržano 114 ljudi
00:01 Autonomna Republika Krim tražila uvođenje vandredng stanja od Janukoviča
SREDA
23:12 - Na trgu spalili oklopno vozilo BTR   
23:02 - Sedam policajaca ubijeno od prostrelnih rana tokom nereda
23:00 - U Ternopilu oko 300 demonstranata okupiralo policijsku stanicu  
2024 © - Vesti online