Sreda 19.02.2014.
08:00
mojauto.rs

Budućnost: Automobili - dnevne sobe na točkovima

Idealan automobil za duga putovanja
 

Ovde se postavlja glavno pitanje - Kako će izgledati enterijer automobila u kome treba kreativno iskoristiti višak vremena? Tu na scenu stupa "Iksčejndž" - enterijer se tokom dužih putovanja pretvara u dnevnu sobu ili kancelariju.

Glavna funkcija enterijera su podesiva sedišta koja podsećaju na ona iz prve klase prekookeanskih aviona, a mogu da zauzmu čak 20 različitih položaja.

Futuristički "TRW" volan može da se "parkira" u sredinu instrument table omogućavajući više prostora za putnike koji će moći da pristupaju velikom displeju od 1,2 metara, dok veliki 32-inčni monitor zadnju klupu automobila pretvara u kućni bioskop na točkovima.

Naravno, "Iksčejndž" je u potpunoj komunikaciji sa svojim okruženjem, a pored podataka neophodnih za sigurnu autonomnu vožnju, automobil dobija informacije o potencijalnim zakrčenjima saobraćaja i određuje najbrži put do destinacije.

Švajcarska kompanija se nada da će ovaj futuristički koncept prvu primenu naći kao pokretna kancelarija ili mobilni centar za konferencije koji bi iznajmljivale firme.

2024 © - Vesti online