Utorak 18.02.2014.
12:25
Beta

Nikolić i Dačić: Zaposlićemo ljude, izbori ne smetaju evrointegracijama

Srbija želi da uspostavi ekonomski sistem po standardima EU i da krene svom snagom u reforme kako bi omogućila bolji život građana: Nikolić
 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom sastanka sa Venizelosom istakao da  prioritetni zadatak nove vlade mora da bude zapošljavanje građana.

Nikolić je naveo i da Srbija želi da uspostavi ekonomski sistem po standardima EU i da krene svom snagom u reforme kako bi omogućila bolji život građana. Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Nikolić je ocenio da se kroz reforme moraju rešavati i brojni problemi, među kojima je i velika nezaposlenost, pre svega mladih ljudi.

Potpredsednik Vlade Grčke izrazio je zadovoljstvo početkom pristupnih pregovora Srbije sa EU i ponudio pomoć i podršku Grčke pri prelaženju poglavlja u pregovorima.

Evangelos Venizelos je rekao da je evropska perspektiva Srbije jednako važna za ceo region, kao što je važna i za Srbiju. On je takođe rekao da očekuje pomoć predsednika Nikolića u vezi sa rešavanjem spora koji Grčka ima s Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom, s obzirom na to da je predsednik Srbije lično mnogo doprineo oko uspostavljanja stabilnosti i prijateljskih odnosa Srbije sa svim zemljama u regionu.

A Dačić?

Srbija će učiniti sve da je izbori ne ometu u procesu evrointegracije kako bi ostvarila cilj i 2020. postala članica EU, izjavio je u Beogradu predsednik vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić.

Učinićemo sve, iako su izbori u toku, da Srbija ne zaostaje u procesu evrointegracije: Dačić Venizelosu
 

"Učinićemo sve, iako su izbori u toku, da Srbija ne zaostaje u procesu evrointegracije, a to znači da izbori ne ometu ono što Srbija treba da učini na putu ka EU, odnosno reforme i sprovođenje sporazuma sa Prištinom", rekao je Dačić posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Evangelosom Venizelosom, čija zemlja predsedava EU.

2024 © - Vesti online