Utorak 18.02.2014.
08:44
Beta

Venecuela proteruje diplomate SAD

Bori se protiv ''fašističkog napada'': Nikolas Maduro
 

Haua je naveo da su "sluzbenici konzularnog odeljenja ambasade SAD išli po univerzitetima pod 'izgovorom' da su tu radi dodeljivanja viza".

U saopštenju se ne kaže koliko američkih diplomata mora da napusti zemlju, ali se navodi da je predsednik Venecuele Nikolas Maduro naložio je izbacivanje troje diplomata ambasade SAD zbog zavere organizovanja drzavnog udara.

"Ambasada je uglavnom raspoređivala operativce po univerzitetima koji su postali epicentri nasilja i protesta, a iza toga leži namera da se uspostavi kontakt s vođama koje vrbuju za obuke i formiranje omladinskih organizacija preko kojih se promoviše nasilje", navodi se u saopštenju.

Haua je rekao da se "Venecuela suočava s fašističkim napadom koji vode grupe obučene za izazivanje nasilja" i da "niko ne može da traži od Venecuele da se suzdrži od reagovanja pred ovim epicentrima nasilja fašističkih grupa".

To je "klasična šema za potpirivanje 'pasjeg rata' koji poslednjih godina bukti u mnogim zemljama", ocenio je Haua.

U saopštenju se navodi da je "šef države naložio ministru spoljnih poslova Elijasu Haui da troje diplomata američke ambasade proglasi za persone non grata, međutim nije otkrio o kojim diplomatama je reč".

2024 © - Vesti online