Ponedeljak 17.02.2014.
10:50
M. Stojiljković - Vesti

Majstor za penale: Gajić bolji od Balotelija

Drugi gol u sezoni: Milan Gajić

Fudbaleri Jang Bojsa nastavili su poteru za vodećim Bazelom, od koga su prethodnog vikenda nesrećno izgubili. "Mladi momci" su u nedelju u pravoj goleadi na stadionu "Švajcarska" u Bernu savladali Lozanu rezultatom 5:3.

Veškovac uspešno debitovao
Dušan Veškovac, doskorašnji defanzivac Jang Bojsa, proteklog vikenda je debitovao za Tuluz, koji je slavio u gostima protiv Lorijena sa 3:1.
Veškovac je bio u startnoj postavi Tuluza, kao i Uroš Spajić, dok je treći srpski defanzivac u ekipi, Pavle Ninkov, izostao iz tima zbog povrede.

U startoj postavi domaćina bili su i sprski internacionalci, Milan Gajić i njegov imenjak Vilotić, koji je ove zime stigao iz Grashopersa kao zamena za još jednog Srbina, Dušana Veškovca (karijeru nastavio u Francuskoj).


Milan Gajić, po ocenama iz Švajcarske jedan od najzapaženijih igrača na terenu, postigao je treći gol za Jang Bojs kad je u 39. minutu preuzeo odgovornost i realizovao jedanaesterac. To je drugi put ove sezone da je Gajić postigao gol sa bele tačke za ekipu iz Berna.
 

Zanimljivo je da ovaj 27-godišnji Kruševljanin nikad u karijeri nije promašio penal iako ih je redovno izvodio za Napredak, Cirih i Jang Bojs.


Svetski mediji su dugo hvalili Marija Balotelija, koji do nedavno nikad nije promašio penal, pa je onda dva puta bio neprecizan.


- Ovog puta sam i ja bio blizu da promašim, odnosno da mi golman odbrani. Pročitao je stranu, zakačio loptu, ali srećom nije uspeo da spreči pogodak - kroz osmeh je prokomentarisao Milan Gajić.


Narednog vikenda Jang Bojs gostuje u Lucernu.


- Za nas je meč sa Lucernom veoma važan jer su samo dva boda iza nas. Šteta je što smo prošle nedelje prokockali veliku prednost protiv Bazela, vodili smo 2:0 i na kraju izgubili sa 3:2. Da je bar bilo nerešeno 2:2 sad bi razlika i dalje bila samo dva boda. Ovako su nam pobegli - kaže srpski vezista.


Narednog vikenda derbi kola igra se u Cirihu gde Grashopers dočekuje šampiona Bazela.

2024 © - Vesti online