Ponedeljak 17.02.2014.
15:01
D. Dekić - Vesti

Stranci imaju dokaze o pozadini ubistva Đinđića

Ovde potpis
 


On je, ne navodeći detalje o toj dodatnoj dokumentaciji, rekao da ona može da bude iskorišćena ako bude pokrenuta nova istraga i istakao da taj odgovor mora da da Srbija, najpre sama zbog sebe, a ne zbog zahteva EU.

Zadatak nove vlasti

Advokat Rajko Danilović smatra da bi već nova vlast koja će se formirati posle izbora 16. marta trebalo da pokrene pitanje političke pozadine ubistva Đinđića.
- Videli smo na primeru rasvetljavanja ubistva novinara Slavka Ćuruvije koji je ubijen 1999. godine koliko je korisno da se razotkrije šta se tačno dešavalo - kazao je Danilović i dodao da se u potpuno rasvetljavanje Đinđićeve likvidacije osim sudske moraju uključiti i ostali delovi srpske vlasti.

Kacin kaže da mu je drago to što je, povodom njegovog zahteva da rasvetljavanje političke pozadine ubistva Đinđića bude deo evropske agende Srbije, "bilo pozitivnih reakcija srpskih zvaničnika".

- Naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti tačka na to pitanje jednom zasvagda - kazao je izvestilac Kacin.


Da je sazrelo vreme da se do kraja razreši ovo ubistvo srpskog predsednika Vlade smatra i jedan od ranijih advokata porodice Đinđić, Rajko Danilović koji ističe da je atentat opterećenje kojeg država što pre treba da se oslobodi.


- To ne bi bila nova istraga o atentatu, već dopuna istrage koja jeste obuhvatila izvršioce iz kripto-državne organizacije Jedinice za specijalne operacije, ali ne i političku pozadinu - kaže Danilović za "Vesti", ističući da je atentat bio političko ubistvo, po organizaciji i motivima.

2024 © - Vesti online