Ponedeljak 17.02.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić

Iznad svakog očekivanja, beskrajno hvala!

Neka vam se dobro dobrim vrati: Porodica Đorđević

Pre nego što su Đorđevići krenuli na put, došli su u beogradsko Dopisništvo "Vesti" kako bi preuzeli u međuvremenu pristigle priloge dobrotvora iz Nemačke i Australije. Tačnije, 50 evra anonimnog donatora iz Flenzburga i 100 dolara Maje iz Melburna.

Pored toga, podelili su sa nama još jednu lepu vest, a to je da im je samo nekoliko dana pred put, na račun nepoznati darodavac iz Nemačke uplatio donaciju u vrednosti od 3.000 evra, čime je otklonio sve brige porodice Đorđević, koja je strepela da li će do polaska na zakazan hirurški zahvat 17. februara, imati dovoljno novca za to.


- Svim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su nam priskočili u pomoć - do neba hvala, kao i ovim dobrim ljudima koji su nas na najprijatniji mogući način iznenadili i obradovali. Kada borba za spas vašeg deteta traje tri godine, tokom kojih se mučite da mu prikupite novac za neophodno lečenje, pri tom doživite sve i svašta, ne možete ni da sanjate da se sve tako brzo završi. Pre samo mesec dana obratili smo se "Vestima" za pomoć kako bismo prikupili nedostajućih 5.000 evra za Vladimirovu operaciju, a oni su za taj kratak period premašili sva naša očekivanja i potrebnu sumu prikupili u rekordnom roku. Koliko smo im zahvalni teško je rečima opisati. Iskreno se nadamo da će još mališana dobiti istu šansu... - rekli su skoro uglas otac Siniša i njegova supruga Stanka Đorđević, dodavši:

U Turskoj: Vladimir Đorđević
 


- Odlazak u Tursku na operaciju srca, kojom bi se otklonio neurovaskularni rizik od embolije, bio nam je prioritetan. Ako Bog da da sve protekne kako treba, tek posle godinu naš sin bi trebalo da bude podvrgnut i operaciji na mozgu u Rusiji, kojom bi se otklonila cista. Taj hirurški zahvat košta 40.000 evra, a kako će teći dalje akcija i za operaciju u Rusiji ostaje da vidimo. Nadamo se da ćemo tokom tih godinu dana uspeti da prikupimo i ovu ogromnu sumu, samo da Vladimira spasemo golemih muka i nevolja. Nažalost, mi sami ne možemo da se izborimo za spas sina i zato nam je dobrodošao svaki vid podrške. Bez obzira na to sada, javljaćemo vam svaku novost iz Turske, kako bi oni koji su mislili na Vladimira i poslali mu podršku, znali kako je njihov štićenik i kako je protekla operacija.


Pre nego što je mali Vladimir, a veliki borac, krenuo na put svog izlečenja, obavio je još jednu rutinsku kontrolu u beogradskoj Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, kako bismo bili sigurni da neće doći do nečeg nepredviđenog što bi moglo da odloži hirurški zahvat.

Borba se nastavlja

Pored plemenitih čitalaca "Vesti", doprinos za lečenje malog Vladimira Đorđevića dala je i Državna lutrija Srbije, koja je tokom proteklih dana donirala 250.000 dinara (oko 2.150 evra).
- Imam utisak da otkako su se humani zemljaci iz dijaspore uključili da pomognu našem sinu i akcija vođena u Srbiji, koja je do sada išla veoma sporo i sa teškom mukom, odjednom oživela. Sve to daje nadu da ćemo u dogledno vreme uspeti da prikupimo i dovoljno sredstava za hirurški zahvat u Moskvi. Koliko nas to raduje, toliko i daje snagu da ne posustanemo u toj borbi. Još jednom, hvala svima na ukazanoj podršci i pomoći! - rekao je Siniša Đorđević.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online