Nedelja 16.02.2014.
19:56
Vesti

Slatki revanš: Arsenal izbacio Liverpul iz FA kupa

Radost igrača Arsenala posle pogotka Lukaša Podoskog

Upravo je ovo trebalo fudbalerima Arsenala da podignu moral pred prvi duel osmine finala Lige šampiona sa evropskim prvakom Bajernom u sredu u Londonu.

Doskora lider Premijer lige, posle nekoliko razočaravajućih rezultata uključujući debakl prošle subote na Enfildu od čak 5:1, uspeo je da se revanšira Liverpulu i eliminiše ga iz FA kupa.

"Tobdžije" su u osmini finala FA kupa slavile na svom Emirejtsu rezultatom 2:1. Golove za Arsenal postigli su Aleks Okslejd-Čemberlejn u 16. i Lukaš Podolski u 47. minutu, a za Liverpul kapiten Stiven Džerard u 60. minutu iz penala, pošto je prethodno oboren Luis Suarez.

Samo nekoliko minuta kasnije Urugvajac je još jednom fauliran u šesnaestercu Arsenala, ali ovog puta sudija Hauard Veb nije pokazao na belu tačku.

Liverpulu je taj gol, prvi koji je Arsenal primio na svom terenu posle 695 minuta, dao krila i nastavio je da vrši pritisak do kraja meča, ali je domaćin uspeo da se odbrani i ostvari veliku pobedu.

Jedan od junaka bio je golman Lukaš Fabijanski koji je sačuvao svoj gol u tri situacije jedan na jedan sa Danijelom Staridžom, koji je tako propustio šansu da postane prvi igrač u istoriji Liverpula koji je postigao gol na devet uzastopnih mečeva u svim takmičenjima.

Zanimljivo je da će ekipa Arsena Vengera i u četvrtifnalu FA kupa igrati protiv ekipe iz iz Liverpula, ali reč je o Evertonu, koji je danas savladao Svonsi sa 3:1, a onda je obavljen žreb posle koga je čekao protivnika: gradskog rivala Liverpula ili Arsenala. Sad je izvesno da će igrati protiv "tobdžija", koje su uz Mančester Siti najveći favoriti za osvajanje FA kupa. I "građani" imaju rivala po meri - ekipu Vigana koja ih je prošle sezone pobedila u finalu FA kupa!

Danas je trećeligaš Šefild Junajted posle preokreta pobedio nekad veliki Notingem Forest sa 3:1, a sutra se igra poslednji meč osmine finala Brajton - Hal Siti.

Šefild Junajted se nada gradskom rivalu Vensdeju

Parovi četvrtfinala finala:
Arsenal - Everton
Brajton ili Hal - Sanderlend
Šefild Junajted - Šefild Vensdej ili Čarlton
Mančester Siti - Vigan
Mečevi su na programu 8. i 9. marta.

2024 © - Vesti online