Nedelja 16.02.2014.
17:37
Vestionline

Radnici "Želvoza" prekinuli štrajk, Vučić obećao rešenje

Radnici prekinuli štrajk
 

Predhodno su se radnici, njih oko 200, okupili ispred sedišta Srpske napredne stranke u Smederevu i čekali da se pojavi prvi potpredsednik koji je u grad došao povodom izborne kampanje. Kako se ne bi izmešali sa simpatizerima SNS, u momentu dolaska vicepremijera posedali su na asvalt i zatražili prijem radi reševanja problema zbog kojih su ušli u protest.

U sedištu lokalnog SNS, vicepremijer je razgovarao sa četvoročlanom delagacijom sindikata radnika i ispred njih telefonom kontaktirao Lazara Krstića, ministra finasija i dogovorio da se svi njihovi problemi vezani za socijalni program i otpremnine reše do kraja sledeće nedelje, što je ponovio i ostalim radnicima koji su ušli na njegov poziv u stranačke prostorije.

Predstavnici sindikata i radnici su zatim odšetali do Opštine i održali kraći sastanak, nakon čega je odlučeno da se protest zamrzne i da se sačeka kraj sledeće nedelje.

" Dobili smo čvrste usmene garancije da će se nakon današnjeg dana do kraja sledeće nedelje rešiti problem sa otpremninama radnika naše fabrike. Mi smo protest zamrzli do daljeg, a ukoliko se obećano ne sprovede odmrznućemo ga i još jače ga radikalizovati. Mi se naših zahteva čvrsto držimo i nećemo od njih odustati. Sada je sve na odlazećoj Vladi i njenim obećanjima, jer čovek se veže za reč", rekao je Miki Nojić, predsednik Sindikata Sloga-Želvoz.

2024 © - Vesti online