Nedelja 16.02.2014.
13:24
mozzartsport.com

Klop: Jojić je odličan fudbaler, ali je imao i sreće kod gola

 Miloš Jojić i Jirgen Klop 
 

Za samo 17 sekundi je Miloš Jojić postao ličnost dana u nemačkom fudbalu. Bivši Partizanov vezista je ispisao novu stranicu u 50-godišnjoj istoriji Bundeslige. Popularni Zeka je jučerašnjim golom protiv Ajntrahta postao najbrži strelac debitant u istoriji nemačkog elitnog fudbala.


Ima Jojić taj osećaj da ne debijima trese mreže, pohvale pljušte i od saigrača, a i trener Jirgen Klop je odao priznanje svom najnovijem pojačanju. Popularni strateg Borusije je uveren da je u Jojiću dobio kvalitetnog fudbalera i da će to tek videti.
„On je odličan fudbaler. Lepši debi od ovoga nije mogao da zamisli. Imao je i sreće jer je gol došao kao posledica spleta srećnih okolnosti. Trap je odbio loptu posle šuta Grokrojca, ali je Jojić bio baš na pravom mestu i sve se lepo završilo“, rekao je Klop.


Pobeda protiv Ajntrahta je bila posebna i za Jirgena Klopa. Nemački stručnjak je zabeležio 111. pobedu u Bundesligi i izjednačio se sa klupskim rekorderom Otmarom Hicfeldom.
„Za mene je to samo jedna lepa brojka. Kada mi pomenu tih 111 pobeda, ja se odmah setim i nekih poraza. Mogao sam i ranije da stignem do te brojke“, istakao je Klop.


Jirgen Klop je na mala vrata u Borusiju doveo igrače poput Levandovskog, Kagave, Gindogana, Bariosa i od njih napravio zvezde. Sada iste planove ima i sa Milošem Jojićem, a srpskom reprezentativcu su sekundi bili dovoljni da opravda poverenje na prvu ukazanu šansu.

2024 © - Vesti online