Nedelja 16.02.2014.
14:02
Vesti

Tatjani zario nož u srce

Tatjana R. (20), apsolventkinja HAK-a, jugoslovenskog porekla pronađena mrtva u 20. bečkom okrugu. Ona je ubijena u stanu svog bivšeg dečka Srbina Igora M. (33)
 

Istraga zločina traje od srede kada su Tatjanini roditelji prijavili njen nestanak. Naime, ona je u utorak otputovala u Beč da se sretne sa svojim bivšim momkom Igorom M. koji je od raskida veze u decembru preko Fejsbuka i mobilnog telefona uznemiravao devojku i pretio joj.

Uprkos pretnjama Tatjana je reno kliom njene majke otputovala u Beč kako bi otišla i kod pedikira. Sledećeg dana nije se pojavila na poslu u velikoj poljoprivrednoj firmi u Nojlengbahu. Policijski agenti krenuli su odmah kod Igora M. u stan u Trojštrase u 20. bečkom okrugu. Već na stepeništu naišli su na mali trag krvi i pozvali pojačanje. Komandosi specijalne jedinice VEGA požurili su i razvalili vrata jednosobnog stana u kom su osim Igora M. prijavljeni njegov zemljak istih godina, kao i otac.

Crni barjak

Ispred skladišta kod Nojlengbaha istaknuta je crna zastava. Tu je Tatjana radila i bila je veoma popularna.
Poznanici i kolege veoma su potreseni i s nevericom komentarišu tragediju. Toga dana u 16.30 bila je kod kuće, a onda je otišla u Beč i više se nije vratila - kaže Dragan N.

Na podu sobe odmah su ugledali Tatjanino telo. Na telu je bilo nekoliko povreda, a smrtonosan je bio ubod u srce tokom borbe na život i smrt sa ubicom. Pronađeno je i oružje zločina, veliki kuhinjski nož. Na osnovu tragova zaključeno je da je povredila ubicu i da je mrlja na stepeništu verovatno od njegove krvi i da je nastala dok je bežao iz stana.


Policija se istog trenutka bacila u potragu za Igorom M, bivšim dečkom i kolegom Tatjane koji je radio u bečkoj filijali iste firme. Osim ovog mišićavog momka nije bilo ni njegovog crnog BMNj5, a sumnjalo se da je možda pobegao u inostranstvo.


Još nije potpuno jasno zašto je Tatjana doputovala u Beč. Portparol policije Adini Mirčioane kaže da postoje informacije da je htela da se sastane sa bivšim momkom za kojeg kaže da ga policija saslušava.


Međutim, Tatjanini poznanici kažu da je ona bila sasvim prekinula sa bivšim dečkom i sumnjičavi su prema verziji da je svojevoljno otišla kod njega. Za to vreme austrijski mediji spekulišu da je Tatjana otišla kod bivšeg dečka da naplati dugove. Tako je komšinica ispričala da je pre desetak dana čula burnu svađu iz stana Igora M. i da je devojka vikala.

2024 © - Vesti online